Arepas med kyckling och avokado

21
6
Arepas med kyckling och avokado

Arepas är ett majsbröd och vanlig snabbmat i Sydamerika. I den här varianten av Arepa reina pepiada, sannolikt den mest kända arepan i Venezuela, rostas majsbrödet lätt och fylls med strimlad kyckling, majonnäs, mosad avokado och koriander.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021

Arepas med kyckling och avokado

Ingredienser

4 portioner

Majsbröd

2 1/2 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl majsmjöl
2 1/2 dl vetemjöl
olja (till stekning)

Fyllning

800 g kycklingklubbor
1 vitlöksklyfta
3 svartpepparkorn
1 tsk salt
1/2 silverlök
1 avokado
1/2 röd peppar (chili)
1 kruka koriander
1/2 dl majonnäs
1 msk färskpressad limejuice
salt
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Daniel

2022-02-23

Arepas innehåller inte vetemjöl. Så för dig som är glutenfri och tittar in här tappa inte hoppet. Blanda bara lika delar vatten och (förkokt P.A.N) majsmjöl.

Anna

2022-01-12

Jättegott med egna majsbröd! Tycker dock att det blev lite för lite röra

Karolina

2022-01-03

God kycklingröra som skulle passa till en matvåffla eller ett pitabröd. Majsbrödet blev kompakt och stenhårt, gick inte alls att vika så där som på bilden och fylla med röran. Vi fick lägga den ovanpå. Jag kokade filéer i kycklingbuljong, fyra vitlöksklyftor och gjorde dubbel sats. Bra att äta dagen efter på rostat bröd tex.