Arepas med kyckling och avokado

Betyg 4.4 av 5.
29 personer har röstat
7
Arepas med kyckling och avokado

Arepas är ett majsbröd och vanlig snabbmat i Sydamerika. I den här varianten av Arepa reina pepiada, sannolikt den mest kända arepan i Venezuela, rostas majsbrödet lätt och fylls med strimlad kyckling, majonnäs, mosad avokado och koriander.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021

Arepas med kyckling och avokado

Ingredienser

4 portioner

Majsbröd

2 1/2 dl  vatten
1 tsk  salt
1 tsk  bakpulver
2 1/2 dl  majsmjöl
2 1/2 dl  vetemjöl
olja (till stekning)

Fyllning

800 g  kycklingklubbor
1   vitlöksklyfta
3   svartpepparkorn
1 tsk  salt
1/2   silverlök
1   avokado
1/2   röd peppar (chili)
1   kruka koriander
1/2 dl  majonnäs
1 msk  färskpressad limejuice
salt
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
29 personer har röstat

Kommentarer

Supergott, kommmer att göra det igen. Lite småskålar med skivad gurka och skivad tomat samt majs är trevligt tillbehör.

Ann-charlotte

2024-02-26

Arepas innehåller inte vetemjöl. Så för dig som är glutenfri och tittar in här tappa inte hoppet. Blanda bara lika delar vatten och (förkokt P.A.N) majsmjöl.

Daniel

2022-02-23

Jättegott med egna majsbröd! Tycker dock att det blev lite för lite röra

Anna

2022-01-12

Testa liknande recept

Majstortillas i stekpanna
Betyg 3.2 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glutenfria tortillas
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Arepa pelúa – Majsbröd med pulled beef och cheddar
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Arepas - majsbröd
Betyg 1 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tortillabröd
Betyg 2.6 av 5.
53 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pulled fish taco med mangosalsa och tortillabröd
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga