Arepas är ett majsbröd och vanlig snabbmat i Sydamerika. I den här varianten av Arepa reina pepiada, sannolikt den mest kända arepan i Venezuela, rostas majsbrödet lätt och fylls med strimlad kyckling, majonnäs, mosad avokado och koriander.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Arepas innehåller inte vetemjöl. Så för dig som är glutenfri och tittar in här tappa inte hoppet. Blanda bara lika delar vatten och (förkokt P.A.N) majsmjöl.
Daniel
2022-02-23Jättegott med egna majsbröd! Tycker dock att det blev lite för lite röra
Anna
2022-01-12God kycklingröra som skulle passa till en matvåffla eller ett pitabröd. Majsbrödet blev kompakt och stenhårt, gick inte alls att vika så där som på bilden och fylla med röran. Vi fick lägga den ovanpå. Jag kokade filéer i kycklingbuljong, fyra vitlöksklyftor och gjorde dubbel sats. Bra att äta dagen efter på rostat bröd tex.
Karolina
2022-01-03