Arepas med kyckling och avokado
Arepas är ett majsbröd och vanlig snabbmat i Sydamerika. I den här varianten av Arepa reina pepiada, sannolikt den mest kända arepan i Venezuela, rostas majsbrödet lätt och fylls med strimlad kyckling, majonnäs, mosad avokado och koriander.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021
Ingredienser
4 portioner
Majsbröd
2 1/2 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 1/2 dl majsmjöl
2 1/2 dl vetemjöl
olja (till stekning)
Fyllning
800 g kycklingklubbor
1 vitlöksklyfta
3 svartpepparkorn
1 tsk salt
1/2 silverlök
1 avokado
1/2 röd peppar (chili)
1 kruka koriander
1/2 dl majonnäs
1 msk färskpressad limejuice
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det finns 2 sorter majsmjöl (MASAREPA) och (PAN) båda är förkokta och glutenfri. Är du gluten allergiker ska du inte blanda med vetemjöl förstås!. Arepa äts i Sydamerika och nu exporterats till 100 tals länder, och har sitt ursprung i Venezuela och Colombia. Vill du veta mer kan du följa länken https://www.bbc.com/mundo/noticias-america-latina-3869839
Roberto
2024-04-27Supergott, kommmer att göra det igen. Lite småskålar med skivad gurka och skivad tomat samt majs är trevligt tillbehör.
Ann-charlotte
2024-02-26Arepas innehåller inte vetemjöl. Så för dig som är glutenfri och tittar in här tappa inte hoppet. Blanda bara lika delar vatten och (förkokt P.A.N) majsmjöl.
Daniel
2022-02-23