UNDER 45 MIN | Medel

Tacos med Halloumi Fries, guacamole och mangosalsa

Ta din halloumitacos till en ny nivå med krispiga, panerade Halloumi Fries, guacamole, mangosalsa och picklad rödkål. Låter gott, eller hur?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Picklad rödkål: Skiva kålen tunt. Häll vatten, socker och ättika i en kastrull och värm till sockret smält. Häll lagen över kålen och låt svalna i kylen.
  2. Mangosalsa: Skala, kärna ur och skär mangon i bitar. Hacka tomater, chili och koriander. Blanda alla ingredienser med färskpressad limesaft och olivolja.
  3. Guacamole: Skala och kärna ur avokadon. Mosa avokadon i en skål, riv ner vitlöken, tillsätt limejuice och tabasco. Smaka av med salt och peppar.
  4. Halloumi Fries: Stek halloumin i olivolja precis innan servering.
  5. Till servering: Fyll tortillabröd med halloumi, mangosalsa, picklad rödkål och guacamole. Toppa med färsk koriander och gärna saft från limeklyftor.

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Recept och bild i samarbete med Fontana.

Ingredienser

Portioner: 4
Picklad rödkål
  • 300 g rödkål
  • 3 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl ättiksprit (12%)
Mangosalsa
  • 1 färsk mango
  • 5 små tomater
  • 1/2 chili
  • 1 dl färsk koriander
  • saften av 1/2 lime
  • 1 msk olivolja
Guacamole
  • 2 avokador
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • saften av 1/2 lime
  • 2 droppar tabasco
  • salt
  • svartpeppar
Halloumi Fries
  • 2 förp halloumi fries halloumi (à 180 g)
  • olivolja (att steka i)
Till servering
  • tortillabröd
  • färsk koriander
  • limeklyftor