Tacos de Mole negro

61
2 Klimatsmart
Tacos de Mole negro

Det här är Mexikos nationalrätt, enligt många. En klassisk, väldigt mustig rätt med många ingredienser. Egentligen är det mer en gryta baserad på kalkon eller kyckling som serveras med ris, men här är receptet anpassat så att det passar till kycklingtacos. En mixer är ett måste till detta recept.

Skriv ut
Tacos de Mole negro

Ingredienser

8 portioner
3 msk
majsolja
2
chipotlechili frukter
1
anchochili
2
guajillo chilifrukter
1/2 l
varm kycklingbuljong
1
silverlök
5
vitlöksklyftor
2
tomater
6
katrinplommon
2 msk
russin
1 krm
torkad mejram
2 krm
torkad oregano
2 krm
torkad timjan
2 krm
malda nejlikor
10
sötmandlar
10
pecannötter
10
jordnötter
2 msk
pumpakärnor
2 msk
sesamfrön
1 kg
kycklingbröstfilé
3 dl
vatten
20 g
mörk choklad (70 %)
-
salt efter smak

Till servering

-
varma tortillabröd
-
picklad rödlök
-
grön salsa
2 msk
rostade sesamfrön
-
limeklyftor
Över 60 minuter

Gör så här

Recept och bild kommer från Santa Maria.

Vad tyckte du om receptet?

61

Kommentarer

Ivan

12/21/2020

Fantastiskt och äkta. Väldigt bra!

Irina

5/5/2019

Jättegod! Men något grönt till och något crunchit nachochips till för ännu bättre resultat.

Näringsvärde per portion

Energi 2345 KJ / 561 kCal
Fett 21 g
Salt 3.12 g
Kolhydrater 50 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept