Tacos de Mole negro
Det här är Mexikos nationalrätt, enligt många. En klassisk, väldigt mustig rätt med många ingredienser. Egentligen är det mer en gryta baserad på kalkon eller kyckling som serveras med ris, men här är receptet anpassat så att det passar till kycklingtacos. En mixer är ett måste till detta recept.
Ingredienser
8 portioner
3 msk majsolja
2 chipotlechili frukter
1 anchochili
2 guajillo chilifrukter
1/2 l varm kycklingbuljong
1 silverlök
5 vitlöksklyftor
2 tomater
6 katrinplommon
2 msk russin
1 krm torkad mejram
2 krm torkad oregano
2 krm torkad timjan
2 krm malda nejlikor
10 sötmandlar
10 pecannötter
10 jordnötter
2 msk pumpakärnor
2 msk sesamfrön
1 kg kycklingbröstfilé
3 dl vatten
20 g mörk choklad (70 %)
salt efter smak
Till servering
varma tortillabröd
picklad rödlök
grön salsa
2 msk rostade sesamfrön
limeklyftor
Gör så här
Recept och bild kommer från Santa Maria.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2345 KJ / 561 kCal
Fett21 g
Salt3.12 g
Kolhydrater50 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Till Louise och alla andra - tänk på att torkad chili är starkare än färsk, för den blir koncentrerad. Men också om man plockar bort alla frön och vita ådror från chilin blir den mildare i smaken. Det kan vara bra att veta.
Eva
2024-02-15Har någon testat om torkade chilifrukter går bra att använda, men då bara att skippa att fräsa dem?
Louise
2024-01-03Dejen de hace mamadas con la cocina mexicana por favor
Erick
2021-10-09