Tacos de Mole negro

68
3
Tacos de Mole negro

Det här är Mexikos nationalrätt, enligt många. En klassisk, väldigt mustig rätt med många ingredienser. Egentligen är det mer en gryta baserad på kalkon eller kyckling som serveras med ris, men här är receptet anpassat så att det passar till kycklingtacos. En mixer är ett måste till detta recept.

Tacos de Mole negro

Ingredienser

8 portioner
3 msk majsolja
2 chipotlechili frukter
1 anchochili
2 guajillo chilifrukter
1/2 l varm kycklingbuljong
1 silverlök
5 vitlöksklyftor
2 tomater
6 katrinplommon
2 msk russin
1 krm torkad mejram
2 krm torkad oregano
2 krm torkad timjan
2 krm malda nejlikor
10 sötmandlar
10 pecannötter
10 jordnötter
2 msk pumpakärnor
2 msk sesamfrön
1 kg kycklingbröstfilé
3 dl vatten
20 g mörk choklad (70 %)
salt efter smak

Till servering

varma tortillabröd
picklad rödlök
grön salsa
2 msk rostade sesamfrön
limeklyftor

Gör så här

Recept och bild kommer från Santa Maria.

Vad tyckte du om receptet?

68

Kommentarer

Erick

2021-10-09

Dejen de hace mamadas con la cocina mexicana por favor

Ivan

2020-12-21

Fantastiskt och äkta. Väldigt bra!

Irina

2019-05-05

Jättegod! Men något grönt till och något crunchit nachochips till för ännu bättre resultat.

Näringsvärde per portion

Energi 2345 KJ / 561 kCal
Fett 21 g
Salt 3.12 g
Kolhydrater 50 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept

Skumbollar
Studenttårta
Bubble tea
Rabarberbulle
Krämbulle