Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tacos ancho style med majstortillas

Ett riktigt härligt recept på tacos ancho style med hemgjorda majstortillas. Du gör tortillas av majsmjöl, vetemjöl, olja och vatten. Servera med grönsaker och en utsökt salsa av bland annat mango, tomat och sambal oelek. Lyxigt fredagsmys!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda majsmjöl, vetemjöl, olja och salt i en bunke. Tillsätt vatten. Arbeta ihop till en smidig men ganska lös deg. Hit kan förberedas. Linda då in degen i plastfolie och förvara i kylen.
  2. Mangosalsa: Tina mangon om den är fryst. Skär tomaterna i tärningar. Blanda limeskal, pressad limejuice och sambal oelek i en skål. Tillsätt mango, tomater och koriander. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skala, dela och strimla löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skölj och skär eller riv salladen i mindre bitar.
  4. Fräs lök, paprika, färs, spiskummin, chilipulver och paprikapulver i oljan ca 5 minuter i en stor stekpanna. Krydda med salt och peppar. Tillsätt vatten och låt koka ca 5 minuter under lock. Håll varmt.
  5. Dela degen i 8 bitar (för 4 port). Tryck ut till tunna runda bröd, ca 15 cm i diameter, på mjölat underlag. Ta gärna hjälp av en kavel mot slutet. Stek bröden ca 1 minut per sida i en torr, het stekpanna.
  6. Servera tacofärsen i varma tortillabröd med sallad, salsa och gräddfil.

För alla

Rätten är fri från ägg, men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: ersätt gräddfil med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Gör gärna tortilladegen 1–2 dagar i förväg. Stek bröden innan du gör färsröran, vira in i folie och varmhåll i ugnen på 100˚C om du bara har en stekpanna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 paprika
  • 1 romansallad
  • ca 500 g blandfärs
  • 1 msk spiskummin
  • 2 tsk chilipulver ancho style
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl vatten
  • 2 dl gräddfil till servering
Tortilladeg
  • 3 dl majsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 msk olja
  • 0,8 tsk salt
  • 2 1/2 dl vatten
Mangosalsa
  • 250 g tärnad mango
  • 3 tomater
  • finrivet skal och juice av 1 lime
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1/2 kruka hackad koriander
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3025 kJ / 724 kCal