Tacopaj med tortillachips
Kvällens middag kommer att glädja och mätta både stora och små – en smarrig tacopaj med blandfärs, små gyllene majskorn, ett täcke med crème fraiche och riven ost som gräddas i ugnen till perfektion. Pricken över i:et är de krispiga tortillachipsen som både tillför smak och textur. Servera med gurktärningar och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2024
Ingredienser
4 portioner
250 g färsk pajdeg
1 gul lök
ca 500 g blandfärs eller hushållsfärs (ärt- och nötfärs)
1 1/2 msk olja
1 förp majskorn (à 340 g)
1 förp taco kryddmix (à 28 g)
ca 1 förp krossade tomater (à ca 390 g)
1 dl riven ost
2 dl lätt crème fraiche
50 g tortillachips
1/2 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3293 KJ / 758 kCal
Fett43 g
Salt3 g
Kolhydrater59 g
Protein37 g
Kommentarer
Gott och enkelt. Skulle ha ”puttat” i lite mer kryddor bara
Maria
2024-11-27Gott! Följde tips och kryddade extra m en halv påse taxonomi, oregano och timjan. Skulle gärna haft lite mer grönsaker till.
Louise
2024-11-27Gott efter modifikation. Smakade verkligen ingenting så la till tacosås i färsen, salt och paprikakrydda. Hade jag haft en kryddpåse till hade den absolut åkt i.
Emmy
2024-10-18