Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tacopaj med tortillachips

Kvällens middag kommer att glädja och mätta både stora och små – en smarrig tacopaj med blandfärs, små gyllene majskorn, ett täcke med crème fraiche och riven ost som gräddas i ugnen till perfektion. Pricken över i:et är de krispiga tortillachipsen som både tillför smak och textur. Servera med gurktärningar och njut!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rulla ut pajdegen i en pajform, ca 24 cm i diameter, och nagga botten med en gaffel. Täck eventuellt kanterna med lite folie. Grädda pajdegen mitt i ugnen ca 10 minuter.
  3. Stek färs och lök i oljan i en stekpanna. Låt majsen rinna av. Rör ner kryddmix, majs och tomatkross i stekpannan och låt koka ca 5 minuter. Häll upp i pajskalet.
  4. Blanda ost och crème fraiche och klicka på färsen.
  5. Lägg tortillachipsen på köttfärsen. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter.
  6. Skär gurkan i tärningar.
  7. Servera pajen med gurkan.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ. Uteslut osten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g färsk pajdeg
  • ca 500 g blandfärs
  • 1 dl hackad gul lök
  • 1 1/2 msk olja
  • 1 förp majskorn (à 340 g)
  • 28 g taco kryddmix
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl riven ost
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 50 g tortillachips
  • 1 gurka
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3293 kJ / 758 kCal