Tacopaj med tortillachips
Kvällens middag kommer att glädja och mätta både stora och små – en smarrig tacopaj med blandfärs, små gyllene majskorn, ett täcke med crème fraiche och riven ost som gräddas i ugnen till perfektion. Pricken över i:et är de krispiga tortillachipsen som både tillför smak och textur. Servera med gurktärningar och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2017
Ingredienser
4 portioner
250 g färsk pajdeg
ca 500 g blandfärs
1 dl hackad gul lök
1 1/2 msk olja
1 förp majskorn (à 340 g)
1 förp taco kryddmix (à 28 g)
500 g krossade tomater
1 dl riven ost
2 dl lätt crème fraiche
50 g tortillachips
1 gurka
För alla
Rätten är fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ. Uteslut osten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3293 KJ / 758 kCal
Fett43 g
Salt3 g
Kolhydrater59 g
Protein37 g
Kommentarer
Vi bytte ut blandfärsen mot vegofärs, supergott tyckte hela familjen!
Kristine
2024-02-18Prövade m färdig deg, ingen hit. Annars är fyllningen god, till nästa gång lägger jag osten ovanpå chipsen istället för i creme fraichen.
Jeanette
2024-01-21Lite modifikation. Krossade tomater eftersom tomater inte smakar något den här tiden på året. Jag hackade löken och färsk tomat och hade i det när färsen var klar. Lite cayennepeppar för hetta. 2 paket tacokrydda. Rörde ner créme fraîches. Annars det samma. Till det gjorde jag ”guacka”. 3 avokado, 2 dl créme fraîches, halv lök, halv tomat, 1 krm vitvinsvinäger , salt och peppar. Mixerstav och så var det klart. Mums!
Maria
2023-02-05