Kvällens middag kommer att glädja och mätta både stora och små – en smarrig tacopaj med blandfärs, små gyllene majskorn, ett täcke med crème fraiche och riven ost som gräddas i ugnen till perfektion. Pricken över i:et är de krispiga tortillachipsen som både tillför smak och textur. Servera med gurktärningar och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
15 2017
Rätten är fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ. Uteslut osten.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Maria
2023-02-05Lite modifikation. Krossade tomater eftersom tomater inte smakar något den här tiden på året. Jag hackade löken och färsk tomat och hade i det när färsen var klar. Lite cayennepeppar för hetta. 2 paket tacokrydda. Rörde ner créme fraîches. Annars det samma. Till det gjorde jag ”guacka”. 3 avokado, 2 dl créme fraîches, halv lök, halv tomat, 1 krm vitvinsvinäger , salt och peppar. Mixerstav och så var det klart. Mums!
Tobias
2021-09-14Jättegod! Tillsatte lite timjan och basilika i köttfärsen.
Madeleine
2021-03-12Familjens favorit-tacopaj. Lätt och smidig att laga.