Tacopaj med tortillachips

62
10
Tacopaj med tortillachips

Kvällens middag kommer att glädja och mätta både stora och små – en smarrig tacopaj med blandfärs, små gyllene majskorn, ett täcke med crème fraiche och riven ost som gräddas i ugnen till perfektion. Pricken över i:et är de krispiga tortillachipsen som både tillför smak och textur. Servera med gurktärningar och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2017

Tacopaj med tortillachips

Ingredienser

4 portioner
250 g färsk pajdeg
ca 500 g blandfärs
1 dl hackad gul lök
1 1/2 msk olja
1 förp majskorn (à 340 g)
28 g taco kryddmix
500 g krossade tomater
1 dl riven ost
2 dl lätt crème fraiche
50 g tortillachips
1 gurka

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ. Uteslut osten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

62

Kommentarer

Maria

2023-02-05

Lite modifikation. Krossade tomater eftersom tomater inte smakar något den här tiden på året. Jag hackade löken och färsk tomat och hade i det när färsen var klar. Lite cayennepeppar för hetta. 2 paket tacokrydda. Rörde ner créme fraîches. Annars det samma. Till det gjorde jag ”guacka”. 3 avokado, 2 dl créme fraîches, halv lök, halv tomat, 1 krm vitvinsvinäger , salt och peppar. Mixerstav och så var det klart. Mums!

Tobias

2021-09-14

Jättegod! Tillsatte lite timjan och basilika i köttfärsen.

Madeleine

2021-03-12

Familjens favorit-tacopaj. Lätt och smidig att laga.

Näringsvärde per portion

Energi 3293 KJ / 758 kCal
Fett 43 g
Salt 3 g
Kolhydrater 59 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden