Tacopaj med tortillachips

50
9
Tacopaj med tortillachips

Kvällens middag kommer att glädja och mätta både stora och små – en smarrig tacopaj med blandfärs, små gyllene majskorn, ett täcke med crème fraiche och riven ost som gräddas i ugnen till perfektion. Pricken över i:et är de krispiga tortillachipsen som både tillför smak och textur. Servera med gurktärningar och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2017

Tacopaj med tortillachips

Ingredienser

4 portioner
250 g
färsk pajdeg
ca 500 g
blandfärs
1 dl
hackad gul lök
1 1/2 msk
olja
1
förp majskorn (à 340 g)
28 g
taco kryddmix
500 g
krossade tomater
1 dl
riven ost
2 dl
lätt crème fraiche
50 g
tortillachips
1
gurka

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ. Uteslut osten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

50

Kommentarer

Tobias

2021-09-14

Jättegod! Tillsatte lite timjan och basilika i köttfärsen.

Madeleine

2021-03-12

Familjens favorit-tacopaj. Lätt och smidig att laga.

Rebecka

2021-01-29

La till champinjoner

Näringsvärde per portion

Energi 3293 KJ / 758 kCal
Fett 43 g
Salt 3 g
Kolhydrater 59 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept