Tacopaj med tortillachips

Kvällens middag kommer att glädja och mätta både stora och små – en smarrig tacopaj med blandfärs, små gyllene majskorn, ett täcke med crème fraiche och riven ost som gräddas i ugnen till perfektion. Pricken över i:et är de krispiga tortillachipsen som både tillför smak och textur.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2025

Ingredienser
4 portioner
250 g färsk pajdeg
1 rödlök
ca 500 g blandfärs eller hushållsfärs (ärt- och nötfärs)
1 1/2 msk olja
1 förp kokta kidneybönor (à 380 g) eller se tips
1 förp taco kryddmix (à 28 g)
1 förp krossade tomater (à ca 390 g)
1 dl riven ost
2 dl lätt crème fraiche
50 g tortillachips
1/2 gurka
Gör så här
00:10:00
00:05:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat med hushållsfärs.
Energi3416 KJ / 816 kCal
Fett48 g
Salt4.3 g
Kolhydrater55 g
Protein38 g
Kommentarer
18 stJättegott med paj i matkassen! Jag gillar paj med äggstanning, så jag lade till en liten äggstanning som jag hällde över köttfärsen före gräddningen (1 ägg+mjöl+salt/peppar). Tycker det blev krämigare men samtidigt höll ihop pajen. Hade pajen inne ca 30 min i ugnen.
Lotta
Om jag kunde lära mig att läsa tips först, istället för att blint följa receptet, så hade det nog kunnat vara en höjdare! Majs istället för dessa jävla böner låter jättebra!
Greger
Den var jätte god men jab hade i lite sambalolek för att få lite mer smak
Marguerite