Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tacokyckling med mexikansk potatissallad

Ugnskyckling med tacosmak har alla förutsättningar att bli en middagsfavorit. Servera kycklingfiléerna med en krämig potatissallad laddad med extra grönsaker som matchar texmexkycklingen. Med färdig potatissallad blir middagen extra lättlagad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Bryn kycklingfiléerna i matfettet, krydda med tacokryddan. Lägg dem i en ugnssäker form. Sätt formen mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är ca 70°C.
  3. Tärna tomaterna. Dela, kärna, gröp ur och tärna avokadon.  Skala och finhacka löken. Låt majsen rinna av.
  4. Blanda grönsakerna med potatissalladen.
  5. Till servering: Servera kycklingen med potatissallad och sallad.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på tacokryddan.
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett eller matolja. Välj laktosfri potatissallad alternativt välj en potatissallad med vinägrett.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett eller matolja. Välj en potatissallad med vinägrett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 msk tacokrydda
  • 2 tomater
  • 1 avokado
  • 1 rödlök
  • 1 förp majskorn (à ca 200 g)
  • 600 g potatissallad (majonnäs/crème fraiche-baserad)
Till servering
  • sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2296 kJ / 550 kCal