Tacokyckling med mexikansk potatissallad
Ugnskyckling med tacosmak har alla förutsättningar att bli en middagsfavorit. Servera kycklingfiléerna med en krämig potatissallad laddad med extra grönsaker som matchar texmexkycklingen. Med färdig potatissallad blir middagen extra lättlagad.
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer
2 msk smör eller margarin
1 msk tacokrydda
2 tomater
1 avokado
1 rödlök
1 förp majskorn (à ca 200 g)
600 g potatissallad (majonnäs/crème fraiche-baserad)
Till servering
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2333 KJ / 558 kCal
Fett29 g
Salt2.8 g
Kolhydrater35 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer