Tacotårta

245
6
Tacotårta

Barnens favorit är garanterat den här tacotårtan! Färsen blandas med hälften av majsen och får smak av chunky salsa. Lägg sedan om vartannat, tortillabröd, färs, tortillabröd, färs och avsluta med ett lager ost. Grädda i ugnen och servera med gräddfil, majs, gurka och sallad. Vilken fredagsfest!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2015

Tacotårta

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g nötfärs
1 msk olja
1 påse tacokrydda (à 40 g)
2 dl vatten
340 g majskorn
600 g chunky salsa
320 g tortillabröd
100 g riven ost

Sallad

1/2 isbergssallad
1 msk vitvinsvinäger
1 msk olja
salt och peppar

Till servering

1/2 gurka
1 1/2 dl gräddfil

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut gräddfilen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

245

Kommentarer

Lena

2022-03-11

Väldigt god, bra variation på Tacos & lättlagat 🙂

David

2021-03-27

Gott och gillades av både stora och små. Ganska smidigt att göra med enkla steg. Ersätter inte vanliga tacos, men ett kul sätt att variera med.

Malin

2020-04-18

Barnens fredagsfavorit

Näringsvärde per portion

Energi -1 KJ / 837 kCal
Fett 39 g
Salt 488 g
Kolhydrater 74 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden