Tacotårta
Barnens favorit är garanterat den här tacotårtan! Färsen blandas med hälften av majsen och får smak av chunky salsa. Lägg sedan om vartannat, tortillabröd, färs, tortillabröd, färs och avsluta med ett lager ost. Grädda i ugnen och servera med gräddfil, majs, gurka och sallad. Vilken fredagsfest!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2015
Ingredienser
4 portioner
ca 500 g nötfärs
1 msk olja
1 påse tacokrydda (à 40 g)
2 dl vatten
340 g majskorn
600 g chunky salsa
320 g tortillabröd
100 g riven ost
Sallad
1/2 isbergssallad
1 msk vitvinsvinäger
1 msk olja
salt
peppar
Till servering
1/2 gurka
1 1/2 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi-1 KJ / 837 kCal
Fett39 g
Salt4.88 g
Kolhydrater74 g
Protein45 g
Kommentarer
Väldigt gott recept, tyvärr saknade jag lite mer hetta i rätten. Därav 4/5.
Pierre
2023-11-02Jag gillar inte såna majskorn på burk. Går den att utesluta helt & tillsätta nåt annat ist? Nåt förslag? smulad fetaost kanske?
Rosmarie
2023-10-27Hej Rosmarie! Svårt att svara på om det blir bra med fetaost i eller om det blir lite för mjukt och blött, tror det kan vara gott med något som ger lite tuggmotstånd så mitt tips är att byta majs mot hackad paprika. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-10-30Väldigt god, bra variation på Tacos & lättlagat 🙂
Lena
2022-03-11