Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tacotårta

Barnens favorit är garanterat den här tacotårtan! Färsen blandas med hälften av majsen och får smak av chunky salsa. Lägg sedan om vartannat, tortillabröd, färs, tortillabröd, färs och avsluta med ett lager ost. Grädda i ugnen och servera med gräddfil, majs, gurka och sallad. Vilken fredagsfest!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Stek färsen i oljan i en stekpanna. Krydda med tacokryddan och häll sedan på vattnet. Låt koka ca 5  minuter.
  3. Låt majsen rinna av och rör ner hälften av den och all salsa i färsen.
  4. Varva tortillabrödet i en ugnssäker form med färs och lite av osten och avsluta med ett lager ost.
  5. Sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.
  6. Sallad: Strimla isbergssalladen och blanda med vinäger, olja, salt och peppar.
  7. Till servering: Skär gurkan i tärningar.
  8. Servera tortillan med gräddfil, majs, gurka och salladen.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Byt ut gräddfilen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 1 påse tacokrydda (à 40 g)
  • 2 dl vatten
  • 340 g majskorn
  • 600 g Chunky Salsa
  • 320 g tortillabröd
  • 100 g riven ost
Sallad
  • 1/2 isbergssallad
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
Till servering
  • 1/2 gurka
  • 1 1/2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi -1 kJ / 837 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer