Mangobröd
Vackert gult och väldigt gott blir detta mangobröd. Ett lite kompaktare fruktbröd med fina smaker från nötter, ingefära och mango. Brödet passar perfekt till en lyxig frukost eller brunch.
Ingredienser
1 bröd
2 msk färsk, riven ingefära
1 1/2 dl pecannötter
125 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 dl fruktdryck mango
1 tsk vaniljsocker
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 förp fryst mango (à 250 g)
smör (till formen)
ströbröd (till formen)
För alla
Kontrollera noga innehållet i fruktdrycken.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer