Tacogratäng med majs

Variera tacomiddagen med en härlig och krämig tacogratäng! Här kan alla hjälpa till med förberedelserna – färsen ska stekas och kryddas och sen ner i formen. Därefter börjar det roliga, i med pastasås och strö över majs, créme fraiche och ost. Toppa sedan med krossade nachochips. Efter 15 minuter i ugnen är tacomiddagen redo att avnjutas!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2019

Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3613 KJ / 862 kCal
Fett37 g
Salt4.6 g
Kolhydrater57 g
Protein42 g

Kommentarer
7 stJag bytte ut pastasåsen mot taco sås. Jag tog medium på tacosåsen. Super om man vill ha lite sting. Hade bulgur till och chipsen på sidan.
Alexandra
Idag tog jag riset i botten på formen och det blev jättegott! Bytte även ut pastasåsen mot Icas finkrossade tomater med basilika. Blandade den med färsen. Mycket lyckat!
Hanna
Våran variant så blandar vi ihop Creme Fraiche med philadelphiaost istället för pasta sås, sen har vi såsen i botten och köttfärsen ovanpå, men får testa denna med 👍
Alexander
Väldigt god smak och enkel att göra! Vi hade inget ris till, det blev mycket mat ändå och räckte gott och väl med sallad som tillbehör!
Sofia
God, men något vattnig … lade till en lök och ett paket avrunna bönor också. Blir 8 luncher om man kompletterar med rejält med grönsaker.
Boris
Påminnelse till mig själv: 1. Gräddfil bredvid! 2. Vid lunchlåda, lägg inte på chipsen över hela gratängen, lämna portionsbitar chipsfria, annars blir chipsen som en blöt sörja dagen efter. Ta med chips till jobbet, strö över på plats. Topp!
Mika
Blandade detta recept och tacogratäng med potatis recept blev super gott
Annelie