Tacogratäng med grönsaker

Förutom att det är oerhört smarrigt är det bästa med gratäng att den sköter sig själv i ugnen. Det enda du behöver göra är att steka de mesta av ingredienserna i tacokryddan och hälla upp i en ugnsform. Sen blandar du crème fraiche och riven ost som du breder över. Efter 15 minuter i ugnen är det klart! Servera med ris, gurka och nachochips!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2022

Ingredienser
4 portioner
1/2 gul lök
500 g blomkålsris
2 msk olja
2 msk tomatpuré
2 msk japansk soja
peppar
1 förp majskorn (à 340 g)
1 påse taco kryddmix (à 28 g)
1 dl vatten
2 dl crème fraiche
1 1/2 dl riven ost
4 port ris eller annat gryn
1/2 gurka
100 g nachochips
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3103 KJ / 741 kCal
Fett36 g
Salt4 g
Kolhydrater83 g
Protein18 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Varför har detta recept så högt betyg? Vi fick slänga maten för det blev så dåligt. Varken barn eller vuxna gillade det och vi brukar inte va kräsna i vår familj.
Emma
2025-06-23Gott! Jag brukar oftast ha det i tortillabröd istället för vegofärs eller liknande (och skippa creme fraiche, ost och ugn).
Patricia
2024-07-20Väldigt mild smak. Ett av barnen gillade maten iaf. Men creme fraichen var lite för sur, kändes onödig. Serverade med nachos och inget extra ris.
Rebecca
2023-11-10