Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tacofrikadeller i tomatsås med majssallad

Det här receptet på tacofrikadeller i tomatsås med majssallad är en snabblagad, smakrik och kryddig pastarätt som många gillar. Rätten har en spännande smakkombination och är lika god till lunch som middag.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tomatsås: Börja med att koka upp lättsaltat vatten till pastan i en stor kastrull.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Fräs lök, vitlök och paprika i oljan ca 2 minuter i en stor stekpanna. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare någon minut. Häll på tomaterna och vatten. Koka upp och sjud såsen under lock ca 3 minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Frikadeller: Blanda färs, ägg, spiskummin, chilipulver, paprikapulver, salt och peppar i en bunke till en smidig smet. Forma till jämnstora, runda bullar. Lägg ner frikadellerna i tomatsåsen och låt koka ca 10 minuter under lock eller tills de är klara. Vänd runt dem i pannan efter halva tiden.
  4. Koka under tiden pastan enligt anvisning på förpackningen och gör salladen.
  5. Majssallad: Häll av majsen. Skala och grovriv morötterna. Blanda majs och morötter i en skål. Häll på en dressing av olja, vinäger, salt och peppar.
  6. Servera tacofrikadellerna med tomatsås, pasta och majssallad.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör äggfri: uteslut ägget, välj äggfri pasta.

Tips

Bryn frikadellerna innan de får koka klart i tomatsåsen för extra smak. Morötterna kan även skäras i stavar och majsen värmas med såsen. Barnknepet: Mixa såsen slät innan frikadellerna läggs ner. Paprikan kan även serveras rå.

Ingredienser

Portioner: 4
Tomatsås
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 paprikor
  • 1 msk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk hela tomater (à 400 g)
  • 1/2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Frikadeller
  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 350 g pasta (t ex fusilli)
Majssallad
  • 1 burk majskorn (à 300 g)
  • 250 g morötter
  • 1 msk olja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3339 kJ / 800 kCal