Tacofrikadeller i tomatsås med majssallad

5
0
Tacofrikadeller i tomatsås med majssallad

Det här receptet på tacofrikadeller i tomatsås med majssallad är en snabblagad, smakrik och kryddig pastarätt som många gillar. Rätten har en spännande smakkombination och är lika god till lunch som middag.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2011

Tacofrikadeller i tomatsås med majssallad

Ingredienser

4 portioner

Tomatsås

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 paprikor
1 msk olja
2 msk tomatpuré
1 burk hela tomater (à 400 g)
1/2 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar

Frikadeller

500 g blandfärs
1 ägg
2 tsk spiskummin
2 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1 krm peppar
350 g pasta (t ex fusilli)

Majssallad

1 burk majskorn (à 300 g)
250 g morötter
1 msk olja
2 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt
1 krm peppar

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör äggfri: uteslut ägget, välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Bryn frikadellerna innan de får koka klart i tomatsåsen för extra smak. Morötterna kan även skäras i stavar och majsen värmas med såsen. Barnknepet: Mixa såsen slät innan frikadellerna läggs ner. Paprikan kan även serveras rå.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3339 KJ / 800 kCal
Fett 28.1 g
Kolhydrater 90.7 g
Protein 40.3 g
Läs mer om näringsvärden