Rostad majssoppa med nachos

Denna majssoppa får sin mustiga smak genom att majskornen först rostas i ugnen tillsammans med vitlök och kryddor, sedan mixas tillsammans med grönsaksfond och limesaft till en vackert brandgul soppa. Servera med rostade nachos och koriander för den ultimata texmex-smaken.

Ingredienser
4 portioner
1 förp majskorn (à 340 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 lime
1 msk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 krm chilipulver
2 msk olivolja
2 tsk salt
1 l vatten
4 puckar fryst grönsaksfond
salt
peppar
Till servering
150 g nachos
1 kruka koriander
Gör så här
00:15:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1338 KJ / 320 kCal
Fett14.5 g
Salt4.06 g
Kolhydrater39.2 g
Protein5.1 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Jag ersatte puckarna med en skvätt kycklingfond och en skvätt grönsaksfond. Lät nachosen vara hela och strödde över dem lite riven ost innan jag körde in dem i ugnen. Soppan blev inte vare sig speciellt gul eller speciellt slät men det gjorde inget.
Carola
2023-08-07Det finns inte frysta fondpuckar uppdatera receptet!
Sandra
2022-05-30Hej! Ni bör uppdatera receptet då det inte längre finns frysta fondpuckar. Cecilia
Cecilia
2021-01-22