Rostad majssoppa med nachos

29
3 Klimatsmart
Rostad majssoppa med nachos

Denna majssoppa får sin mustiga smak genom att majskornen först rostas i ugnen tillsammans med vitlök och kryddor, sedan mixas tillsammans med grönsaksfond och limesaft till en vackert brandgul soppa. Servera med rostade nachos och koriander för den ultimata texmex-smaken.

Skriv ut
Rostad majssoppa med nachos

Ingredienser

4 portioner
1
förp majskorn (à 340 g)
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1/2
lime
1 msk
paprikapulver
1 tsk
spiskummin
1 krm
chilipulver
2 msk
olivolja
2 tsk
salt
1 l
vatten
4
puckar fryst grönsaksfond
-
salt och peppar

Till servering

150 g
nachos
1
kruka koriander

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på grönsaksfonden.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Ellinore

10/8/2018

Vad är är "4 puckar fryst grönsaksfond", vet såklart vad fond är men fryst?

Redaktionen ICAse

10/18/2018

Hej Ellinore! Du hittar dem i frysdisken och är portionsförpackade. Hälsningar Michelle

Anja

9/5/2017

Den var väldigt vattnig och inte lika krämig som på bild... Kanske om man har kokosmjölk till!

Anna

7/25/2016

Supergott! Den här kommer att göras fler gånger.

Näringsvärde per portion

Energi 1338 KJ / 320 kCal
Fett 14.5 g
Salt 4.06 g
Kolhydrater 39.2 g
Protein 5.1 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept