Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kryddig köttfärspizza

Kombinera storfavoriterna tacos och pizza – gör en tacopizza! En pizza med köttfärs smaksatt med tacokrydda, strösslas givetvis med texmexingredienser som lök, majs, tomater och ost. Serveras med frisk gurka, gräddfil och extra majs till.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C. Sätt in en plåt i ugnen.
  2. Skala och hacka löken. Skiva tomaterna. Låt majsen rinna av.
  3. Stek färsen i oljan tills den får färg. Rör i tacokryddan.
  4. Rulla ut pizzadegen på bakplåtspappret. Bred tomatsåsen på degen. Lägg på köttfärsen och toppa med lök, tomater, hälften av majsen och osten.
  5. Ta ut plåten och dra över bakplåtspappret med pizzan på plåten. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
  6. Skala och tärna gurkan.
  7. Servera pizzan med majs, gurka och gräddfil.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria pizzabottnar (komplettera med tomatsås).
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten. Byt gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 340 g majskorn
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 tsk olja
  • 40 g taco kryddmix
  • 600 g pizzakit med tomatsås
  • 1 dl riven ost
  • 1/2 gurka
  • 1 1/2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2893 kJ / 693 kCal