Tacoburgare med nachos

24
4
Tacoburgare med nachos

Dessa vegetarisk tacoburgare är ett gott och spännande alternativ till fredagstacosen. Med en bas på kidneybönor och halloumi blir burgarna otroligt saftiga och krossade nachochips ger dem den perfekt krispiga ytan. Toppa med klassiska tacotillbehör som avokado, tomat och rödlök.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2016

Tacoburgare med nachos

Ingredienser

4 portioner

Tacoburgare

1
förp kidneybönor (à 380 g)
2
ägg
200 g
halloumi
40 g
taco kryddmix
1 dl
ströbröd
2 krm
peppar
200 g
nachochips
3 msk
olja

Tillbehör

2
tomater
1
romansallad
1
rödlök
3
morötter
2
avokador
8
hamburgerbröd
2 dl
crème fraiche (gärna taco)

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Lina

2018-02-17

Jättegoda! Men det räcker med halva mängden tacokrydda (såvida man inte gör egen), annars blir de för salta.

Freia

2017-01-17

Riktigt god måste jag verkligen säga!

Hanna

2016-09-17

Brukar inte gilla vegetariska rätter, men denna var jättegod!

Näringsvärde per portion

Energi 4949 KJ / 1180 kCal
Fett 56 g
Salt 3 g
Kolhydrater 122 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept