Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chili con korv

Chili con korv är receptet för dig som uppskattar smaken av het chili och kryddstarka korvar. Passar perfekt som vardagsmiddag för korvgrytan är enkel och har kort tillagningstid.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för 4 portioner.

  1. Koka ris till 4 personer.
  2. Skala och grovhacka gul lök. Skär salsicciakorvar i vardera 4-6 bitar. Bryn dem med löken i en stor kastrull/traktörpanna med olivolja.
  3. Skölj av kidneybönor och tillsätt dem. Häll i passerade tomater, chipotle-paste eller barbequesås och sweet chilisås. Salta, peppra och låt småputtra i ca 10 minuter. Servera i djupa skålar tillsammans med nachochips och gärna avokadoskivor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 2 gula lökar
  • 6 salsicciakorvar à (ca 100 g)
  • 2 msk olivolja
  • 2 burkar kidneybönor (à 400 g)
  • 500 g passerade tomater
  • 1 msk chipotlepaste
  • 1/2 dl barbequesås
  • 1 dl sweet chilisås
  • nachochips
  • ev skivad avokado (till servering)
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare