Taco med krispig korv, syrad lök och refried beans

Tacos på ett nytt sätt – med krispigt stekt korv! Syrad lök, svarta bönor, avokado och korv är tillbehör i detta färgstarka taco-recept där syra möter hetta och krispigt möter krämigt.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Ingredienser
4 portioner
Syrad lök
1 rödlök
saften av 1/2 lime
Bönor
1 förp svarta bönor eller kidneybönor (à 380 g)
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 tsk malen spiskummin
1/2 tsk anchochilipulver
1/2 dl vatten
saften av 1/2 lime
1/2 tsk salt
300 g råkorv (gärna chorizo)
1 msk olivolja
1 avokado
8 tortillabröd (små)
2 dl crème fraiche
1 kruka koriander
limeklyftor (till servering)
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2717 KJ / 649 kCal
Fett39 g
Salt3 g
Kolhydrater50 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
5 stToppen men gör dubbelt så mycket då det går åt
Johan
Suuuupergott!! Gott med den crunchiga chorizon som ger det lite textur.
Caroline
Mycket gott, men vi behövde oxå mer fyllning än receptet. Hade dock utökat 50% å det åt vi upp på 3pers.
Per