Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tabbouleh

Tabbouleh, en sallad av bulgur med mynta, bladpersilja, lök, gurka och tomat, är god till det mesta grillat, men särskilt till grillat lamm. Bjud som meze till plockmat eller hel rätt med grillade lammspett och apelsinyoghurt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga bulgur enligt förpackningens anvisning.
  2. Skölj och hacka persiljan och grovstrimla myntabladen. Dela och krama ur kärnorna ur tomaterna. Skär tomaterna och gurkan i små tärningar. Skala och finhacka lökarna. Blanda allt i en skål.
  3. Vänd ner bulgurn med allt det hackade. Stänk över en blandning av pressad citronsaft och olivolja och blanda allt noga. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Servera med grillade lammspett, oliver och apelsinyoghurt, se receptet Apelsinyoghurt med chili och mynta.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 dl bulgur
  • 1 stor bunt bladpersilja
  • 1 kruka mynta
  • 3 tomater
  • 1/2 grön gurka
  • 2 rödlökar
  • 1 citron
  • 1 dl olivolja
  • flingsalt
  • peppar
Till servering
  • lammspett
  • oliver
  • yoghurt med apelsin, chili och mynta
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2817 kJ / 673 kCal