Tabbouleh | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Tabbouleh

Tabbouleh är en härlig och matig vegetarisk sallad med couscous som grund. Finhackad paprika, tomat och mynta ingår. Röd lök och citron piffar också till.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och finhacka paprikorna. Skala och finhacka löken. Skölj och skär tomaterna i små tärningar.
  2. Blanda citronjuicen med olja, persilja och mynta. Häll över couscousgrynen (ska inte kokas). Rör ner hacket och låt stå kallt några timmar. Smaka av med salt och peppar.

För alla

Fri från mjölk och ägg.
Gör glutenfri: byt couscous mot quinoa eller ris.

Tips

Den som vill kan också blanda ner en halv finhackad gurka och en handfull russin. Variationerna är många och bygger på "att man tar det man har i skåpet".

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 paprikor, gärna röda paprikor
  • 1 rödlök eller knipplök (1 rödlök motsvarar 2 knipplökar)
  • 1 kg tomater i små kuber
  • 1 dl färskpressad citronjuice (1 dl juice motsvarar ca 3 frukter)
  • 2 dl olivolja
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1/2 dl finhackad mynta
  • 500 g couscous
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1890 kJ / 452 kCal