Tabbouleh med citron

Betyg 2.2 av 5.
65 personer har röstat
3
Tabbouleh med citron

Tabbouleh är en härlig och matig vegetarisk sallad med couscous som grund. Finhackad paprika, tomat, rödlök, persilja och mynta ingår också. Färskpressad citronjuice piffar upp denna fräscha sallad!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2008

Tabbouleh med citron

Ingredienser

8 portioner
2   paprikor, gärna röda paprikor
1   rödlök eller knipplök (1 rödlök motsvarar 2 knipplökar)
1 kg  tomater i små kuber
1 dl  färskpressad citronjuice (1 dl juice motsvarar ca 3 frukter)
2 dl  olivolja
1 dl  finhackad persilja
1/2 dl  finhackad mynta
500 g  couscous (gärna fullkorn)
salt
peppar

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Gör så här

Tips

Den som vill kan också blanda ner en halv finhackad gurka och en handfull russin. Variationerna är många och bygger på "att man tar det man har i skåpet".

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.2 av 5.
65 personer har röstat

Kommentarer

Det här är inte libanesisk Tabboulé kanske Tunisien eller Marokansk för libanesisk tabboulé är med endast persilja, tomater, gul lök, lite fin bulgur, citron, salt och olive olja

Nicole

2018-02-18

Mycket bra recept på tabboluleh. Snåla inte med olivoljan!

Anna-lena

2009-12-14

mycket,mycket gott...

Maj-len

2008-06-12

Näringsvärde per portion

Energi1890 KJ / 452 kCal
Fett22 g
Salt0.5 g
Kolhydrater52 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Grönsakscouscous
Betyg 2.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingbullar med tabbouleh
Betyg 3.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tabbouleh på quinoa med lax och kräftstjärtar
Betyg 3.5 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Couscous med pesto, spenat och feta
Betyg 4.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddstekt kyckling med tabbouleh och avokado
Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Indisk vegogryta med couscous
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga