Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Tabbouleh

Tabbouleh är en matig bulgur- och persiljesallad med fräscha, krispiga och syrliga smaker som dessutom är lättlagad. Avnjut tabboulehn som den är eller tillsammans med till exempel kött eller kyckling.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka bulgurn i lättsaltat vatten i ca 10 minuter. Ta av från värmen och låt svalna.
  2. Skölj, plocka och finhacka persiljan. Skala och finhacka löken. Tärna tomaterna.
  3. Blanda samtliga ingredienser med bulgurn. Servera genast.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd t ex kokt råris eller vanligt ris i stället för bulgur som tillverkas av vete.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl bulgur
  • 2 vatten
  • 100 g persilja
  • 1 gul lök
  • 3 tomater
  • rivet skal från 1 citron
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk nymalen svartpeppar
  • 1/2 dl färskpressad citronjuice
  • 1/2 dl olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1190 kJ / 285 kCal