Tabascosås

Att göra egen tabasco är ingen konst! Tabascosåsen görs på chilifrukter, till exempel Tabasco eller Malawi Birdseye, som kokas upp och mixas tillsammans med vitvinsvinäger och salt. En god och riktigt het sås, perfekt till maträtter som behöver en extra knuff!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi112 KJ / 27 kCal
Fett0.1 g
Salt5.23 g
Kolhydrater6 g
Protein1 g
Kommentarer
3 stJag silade tabascon, för det är troligen fruktköttet som skapar den korta hållbarheten. Dessutom har jag små flaskor (50 ml) i glas som jag värmer i ugnen (100 grader, 20 min) med metall lock som jag kokar i vatten (2 min). Jag fyller med det varma, och fort på med locket, drar åt extra med en en wettex trasa. Nu blir det vakumförpackat och håller oöppnad flera år. Så räknar jag med att en öppnad flaska kan klara ett halvår i kylen. Min tabasco är hyperstark och det ökar hållbarheten. Sara
Sara
Om man köper en tabasco så håller den sig i flera år i kylskåpet. Varför håller sig detta recept bara i 3 veckor?
Joakim
Hur mycket gram är 1 dl chili? Eller hur mycket hela chilifrukter behövs det?
Michael
Hej Michael! 1 dl chili är ca 4-5 chilifrukter. Hälsningar Michelle
ICA-köket