Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Syrlig biffsallad

Häftig och livfull sallad som är en fröjd både för ögat och smaklökarna. Du steker biffen så att köttet blir mört och saftigt och blandar det med koriander, selleri och lök och över ringlar du den heta chilimarinaden. Otroligt gott och fräscht!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finriv vitlöken. Dela, kärna ur och strimla chilifrukterna. Blanda med fisksås, limejuice och socker till en marinad i en bunke.
  2. Skär köttet i 4x1 cm strimlor. Stek i omgångar i en het stekpanna i lite olja, cirka 1 minut åt gången. Låt svalna.
  3. Hacka koriandern grovt. Skala och strimla schalottenlöken tunt. Skär sellerin och hälften av salladslöken i tunna strimlor. Blanda det med köttet och marinaden. Servera biffsalladen på salladsblad garnerad med limeklyftor eller halverade små lime (limequats) och strimlad salladslök.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Vill du ha mer grönt så lägg till mer stjälkselleri och salladslök.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 1/2 röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
  • 4 msk asiatisk fisksås
  • 4 msk färskpressad limejuice
  • 2 tsk socker
  • 500 g oxfilé eller biff
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 schalottenlökar
  • 1 selleristjälk
  • 6 salladslökar
  • rapsolja
Till servering
  • salladsblad
  • limeklyftor eller limequats
Lägg till i inköpslistan