Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Lager-på-lager kaffe

Med det här lager-på-lager kaffet imponerar du lätt på middagsgästerna. Det är inte bara supergott utan även randigt! Första lagret är iskall mjölk, sedan följer pistagesirap, kolasås, espresso och sist varmt mjölkskum. Toppa med fin pepparmynta.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll kylskåpskall mjölk i glas.
  2. Häll i pistagesirap (coffee syrup) eller annan smak.
  3. Häll i ett lager kolasås. Dessa tre fördelar sig automatiskt så att kolasåsen hamnar i bottnen, sedan sirapen, sedan mjölken.
  4. Skumma varm mjölk i en mjölkskummare och lägg i skum med en stor sked så att det bara är ett par centimeter kvar till glasets kant.
  5. Häll i en espresso (eller starkt kaffe) i mitten av skummet, som då rinner ner och lägger sig på det kalla mjölklagret.
  6. Avsluta ev med lite mer varmt mjölkskum. Garnera ev med lite pepparmynta eller citronmeliss.

Ingredienser

Portioner: 1
  • mjölk
  • pistagesirap (coffee syrup)
  • kolasås
  • espressokaffe eller starkt kaffe
  • pepparmynta eller citronmeliss till garnering
Lägg till i inköpslistan