Syrad vitkål

60
12
Syrad vitkål

Att lyckas med mjölksyrat är lättare än man tror. Gör egen klassisk surkål, kungen bland syrat. Kummin och enbär ger smak åt denna klassiker som passar till bland annat fläskkött och korv.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013

Syrad vitkål

Ingredienser

15 portioner
1 3/4 kg vitkål
1 msk jodfritt salt
1 tsk hel kummin
1 msk enbär

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

60

Kommentarer

Bo

2021-09-27

Har kört det här receptet otaliga gånger. Alltid med förväntat resultat. Är du nybörjare så ge inte upp med knådning. Jag brukar börja med att krama sen övergå till knytnävar. Till sist saftar det väldigt mycket. Använder en Ankarsrum assistentskål med lodräta sidor. Den är perfekt. Går som max i 1,5 sats.

Catarina

2021-05-23

Enkelt och bra recept. Jag smaksatte med färsk chili första gången och nu har jag en burk smaksatt med färsk Habanero på jäsning.

Yvonne

2021-01-17

Måste man ha kummin och enbär? Eller kan man ta kryddor som man tycker om.

Näringsvärde per portion

Energi 144 KJ / 34 kCal
Fett 0.1 g
Salt 1.41 g
Kolhydrater 6 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden