Syrad pumpa

2
0
Syrad pumpa

Att lyckas med mjölksyrat är lättare än man tror. Pumpan syras med citron, vitlök och chili. Den får sällskap av ingefära, kryddnejlika och senapsfrön innan den får stå till sig 1-2 veckor.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013

Syrad pumpa

Ingredienser

15 portioner
1 kg fast matpumpa (t ex butternut squash)
1 gul lök
2 - 3 röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
4 - 6 vitlöksklyftor
1/2 dl färskpressad citronjuice
2 msk finriven ingefära
1/2 msk hela kryddnejlikor
1 tsk senapsfrön
1 msk jodfritt salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 98 KJ / 24 kCal
Fett 0.1 g
Salt 1.39 g
Kolhydrater 4 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden