Syrad pumpa

Att lyckas med mjölksyrat är lättare än man tror. Pumpan syras med citron, vitlök och chili. Den får sällskap av ingefära, kryddnejlika och senapsfrön innan den får stå till sig 1-2 veckor.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013

Ingredienser
15 portioner
1 kg fast matpumpa (t ex butternut squash)
1 gul lök
2 - 3 röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
4 - 6 vitlöksklyftor
1/2 dl färskpressad citronjuice
2 msk finriven ingefära
1/2 msk hela kryddnejlikor
1 tsk senapsfrön
1 msk jodfritt salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi98 KJ / 24 kCal
Fett0.1 g
Salt1.39 g
Kolhydrater4 g
Protein1 g
Kommentar
Jag har inte smakat på det än, men det har vuxit vitt mögel på några bit längst upp som legat lite ovan vattenytan som jag nu slängt bort. Det hade varit bra med tips på hur man undviker det, och vad man kan göra om det händer. Jag fyllde på med lite mer vatten och några klippta bitar plastlock för att allt ska tyngas ner och håller tummarna för att det fungerar.
Martin
2024-11-06