Syrad pumpa

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Syrad pumpa

Att lyckas med mjölksyrat är lättare än man tror. Pumpan syras med citron, vitlök och chili. Den får sällskap av ingefära, kryddnejlika och senapsfrön innan den får stå till sig 1-2 veckor.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013

Syrad pumpa

Ingredienser

15 portioner
1 kg  fast matpumpa (t ex butternut squash)
1   gul lök
2 - 3   röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
4 - 6   vitlöksklyftor
1/2 dl  färskpressad citronjuice
2 msk  finriven ingefära
1/2 msk  hela kryddnejlikor
1 tsk  senapsfrön
1 msk  jodfritt salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi98 KJ / 24 kCal
Fett0.1 g
Salt1.39 g
Kolhydrater4 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Inlagda kantareller
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklade chilifrukter
Betyg 4.2 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemlagad pickles
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagd zucchini med paprika och curry
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagd papaya med senapsfrön
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lenas chiligurkor
Betyg 4.5 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga