Syrad morot med vitlök och dill

Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
4
Syrad morot med vitlök och dill

Att lyckas med mjölksyrat är lättare än man tror. Rivna morötter får gotta ihop sig med vitlök och dill. Vitlöken kokas hastigt före inläggning, annars blir den grön när den fermenteras.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013

Syrad morot med vitlök och dill

Ingredienser

15 portioner
1 3/4 kg  morötter
2 - 3   vitlöksklyftor
1 msk  jodfritt salt
1 dl  färsk dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Gott

Maria

2023-05-01

2 cm är för lite plats att lämna i burken. Det pyser ut och det finns ingen plats att fylla på mer vätska.

Christel

2022-12-02

Ska vitlöksklyftorna vara hela?

Anneli

2022-08-30

Hej Anneli! Ja vitlöksklyftorna ska tillsättas hela. Hoppas du gillar receptet. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-05-26

Näringsvärde per portion

Energi184 KJ / 44 kCal
Fett0.3 g
Salt1.48 g
Kolhydrater8 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Picklad sill
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Picklad zucchini med vitlök och dill
Betyg 4.6 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Enkel saltgurka
Betyg 4.3 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Morotssallad med dill och mandel
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torshi – persisk grönsaksblandning
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbpicklad morot
Betyg 3.5 av 5.
88 personer har röstat
Under 45 min att tillaga