Syrad morot med vitlök och dill
Att lyckas med mjölksyrat är lättare än man tror. Rivna morötter får gotta ihop sig med vitlök och dill. Vitlöken kokas hastigt före inläggning, annars blir den grön när den fermenteras.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013
Ingredienser
15 portioner
1 3/4 kg morötter
2 - 3 vitlöksklyftor
1 msk jodfritt salt
1 dl färsk dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi184 KJ / 44 kCal
Fett0.3 g
Salt1.48 g
Kolhydrater8 g
Protein1 g
Kommentarer
Gott
Maria
2023-05-012 cm är för lite plats att lämna i burken. Det pyser ut och det finns ingen plats att fylla på mer vätska.
Christel
2022-12-02Ska vitlöksklyftorna vara hela?
Anneli
2022-08-30Hej Anneli! Ja vitlöksklyftorna ska tillsättas hela. Hoppas du gillar receptet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-05-26