Syrad morot med vitlök och dill

Att lyckas med mjölksyrat är lättare än man tror. Rivna morötter får gotta ihop sig med vitlök och dill. Vitlöken kokas hastigt före inläggning, annars blir den grön när den fermenteras.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013

Ingredienser
15 portioner
1 3/4 kg morötter
2 - 3 vitlöksklyftor
1 msk jodfritt salt
1 dl färsk dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi184 KJ / 44 kCal
Fett0.3 g
Salt1.48 g
Kolhydrater8 g
Protein1 g
Kommentarer
Vilken vätska ska användas för att täcka morötterna? Frågan gäller detta steg: "Se till att innehållet blir täckt av vätska. Lämna 2 cm med luft upp till kanten..."
Therese
2024-10-02Hej Therese! Det är vätskan från morötterna själva som blir ska täcka. Så tryck ner morötterna under ytan. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-02Gott
Maria
2023-05-012 cm är för lite plats att lämna i burken. Det pyser ut och det finns ingen plats att fylla på mer vätska.
Christel
2022-12-02