Picklad zucchini med vitlök och dill

Har du provat att pickla zucchini? Ett syrligt tillbehör som passar till det mesta och förlänger hållbarheten på den mångsidiga grönsaken. Här läggs zucchinin in i en ättikslag tillsammans med vitlök och dill som smaksättning.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022

Ingredienser
ca 2 liter
2 dl ättiksprit (12%)
4 dl strösocker
6 dl vatten
1 tsk salt
6 skalade vitlöksklyftor
2 zucchinis (à ca 400 g)
1/2 kruka dill
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat för 1 sats på ca 2 liter.
Gör så här
Tips
Tillsätt krossade svartpepparkorn i lagen för extra sting.
Viktigt att de burkar som används har ett tätslutande lock och är steriliserade Sterilisera väl rengjorda burkar i ugnen på 100 °C i 30 minuter, alternativt lägg dem i kokande vatten.
Förvara oöppnade burkar mörkt och gärna svalt.
Titta, lukta och smaka: så länge kokningen och inläggningen har gjorts enligt beprövat recept och inget mögel bildats går produkterna bra att äta.
Viktigt att de burkar som används har ett tätslutande lock och är steriliserade Sterilisera väl rengjorda burkar i ugnen på 100 °C i 30 minuter, alternativt lägg dem i kokande vatten.
Förvara oöppnade burkar mörkt och gärna svalt.
Titta, lukta och smaka: så länge kokningen och inläggningen har gjorts enligt beprövat recept och inget mögel bildats går produkterna bra att äta.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1028 KJ / 241 kCal
Fett1 g
Salt0.5 g
Kolhydrater48 g
Protein2 g
Kommentarer
Otroligt god 😋
Päivi
2023-10-13Katarina, har du klarat gymnasiet? Om man tar 24%ättika och spär med lika del vatten så blir det 12%. Heureka
Håkan
2023-09-01Jättegod! Hur länge håller en oöppnad burk i kylen?
Christine
2023-08-20Hej Christine! Vad roligt att du gillar receptet. Om du steriliserat burken enligt tipset så håller den minst en månad oftast mycket längre. Öppnad burk bör man äta inom en vecka. Det är viktigt att använda rena verktyg och dofta och smaka innan du serverar zucchinin. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-08-30