Picklad zucchini med vitlök och dill
Har du provat att pickla zucchini? Ett syrligt tillbehör som passar till det mesta och förlänger hållbarheten på den mångsidiga grönsaken. Här läggs zucchinin in i en ättikslag tillsammans med vitlök och dill som smaksättning.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022
Ingredienser
ca 2 liter
2 dl ättiksprit (12%)
4 dl strösocker
6 dl vatten
1 tsk salt
6 skalade vitlöksklyftor
2 zucchinis (à ca 400 g)
1/2 kruka dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per liter
Näringsvärdet är beräknat för 1 sats på ca 2 liter.
Energi1028 KJ / 241 kCal
Fett1 g
Salt0.5 g
Kolhydrater48 g
Protein2 g
Kommentarer
Otroligt god 😋
Päivi
2023-10-13Katarina, har du klarat gymnasiet? Om man tar 24%ättika och spär med lika del vatten så blir det 12%. Heureka
Håkan
2023-09-01Jättegod! Hur länge håller en oöppnad burk i kylen?
Christine
2023-08-20Hej Christine! Vad roligt att du gillar receptet. Om du steriliserat burken enligt tipset så håller den minst en månad oftast mycket längre. Öppnad burk bör man äta inom en vecka. Det är viktigt att använda rena verktyg och dofta och smaka innan du serverar zucchinin. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-08-30