Picklad zucchini med vitlök och dill

Betyg 4.6 av 5.
14 personer har röstat
11
Picklad zucchini med vitlök och dill

Har du provat att pickla zucchini? Ett syrligt tillbehör som passar till det mesta och förlänger hållbarheten på den mångsidiga grönsaken. Här läggs zucchinin in i en ättikslag tillsammans med vitlök och dill som smaksättning.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022

Picklad zucchini med vitlök och dill

Ingredienser

ca 2 liter
2 dl ättiksprit (12%)
4 dl strösocker
6 dl vatten
1 tsk salt
6 skalade vitlöksklyftor
2 zucchinis (à ca 400 g)
1/2 kruka dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Otroligt god 😋

Päivi

2023-10-13

Katarina, har du klarat gymnasiet? Om man tar 24%ättika och spär med lika del vatten så blir det 12%. Heureka

Håkan

2023-09-01

Jättegod! Hur länge håller en oöppnad burk i kylen?

Christine

2023-08-20

Hej Christine! Vad roligt att du gillar receptet. Om du steriliserat burken enligt tipset så håller den minst en månad oftast mycket längre. Öppnad burk bör man äta inom en vecka. Det är viktigt att använda rena verktyg och dofta och smaka innan du serverar zucchinin. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-08-30

Näringsvärde per liter

Näringsvärdet är beräknat för 1 sats på ca 2 liter.
Energi1028 KJ / 241 kCal
Fett1 g
Salt0.5 g
Kolhydrater48 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Picklad zucchini med rosmarin och citron
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Inlagd gurka
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Eivors syltade squash och paprika
Betyg 3.8 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dillpicklad gurka
Betyg 4.4 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Köttbullar i kokos- & mangosås med inlagda grönsaker
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ättiksinlagda grönsaker
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga