Chilipicklade grönsaker | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chilipicklade grönsaker

Inlagda grönsaker är gott, vackert och praktiskt. Hållbarheten är hela två veckor! Olika sorters färska grönsaker, som morot, kålrot, blomkål och rödlök, marineras i ättikslag smaksatt med kumminfrö och chili. En grönsaksrätt som alltid kan stå färdig i kylen och passar till det mesta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Skala och skär morötter och kålrot i tärningar (ca 1x1 cm). Lägg ner i det kokande vattnet och koka ca 10 minuter.
  2. Skär blomkål i buketter och låt koka med när det återstår 2 minuter av koktiden. Häll grönsakerna i ett durkslag och skölj dem i kallt vatten och låt rinna av.
  3. Ansa och strimla rödlök och röd chilifrukt. 
  4. Koka upp ättikssprit, strösocker, vatten, salt och kumminfrö. Varva rotsakerna i en ren glasburk och häll över den varma ättikslagen. Sätt på locket och låt svalna.
  5. Förvara i kyl. Håller upp till 2 veckor.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 morötter
  • 1/2 kålrot
  • 1/2 blomkål
  • 1 rödlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 dl ättiksprit
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kumminfrö
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 587 kJ / 140 kCal