Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

»Syrad« kinakålssallad

(2)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Ett enkelt recept på inlagd, syrad kinakålssallad. Du gör det av socker, ättika, kinakål, lök och morot. Smakrikt och härligt att servera som tillbehör till olika rätter!

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 dl socker
  • 2 dl ättiksprit (12 %)
  • 300 g kinakål
  • 1 röd lök
  • 1 morot
  • 1 1/2 msk salt
  • 3 dl kallt vatten
  • 2 krm grovmalen vit- eller svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ut socker i lite hett vatten tills sockret löst sig. Tillsätt kallt vatten, ättiksprit, och grovmalen vit- eller svartpeppar.
  2. Skär kinakål i 3 cm stora bitar och vänd ner salt. Låt stå i 20 minuter. Spola av, krama ut vätskan och vänd ner kinakålen i ättikslagen.
  3. Skala, dela och strimla rödlök. Skala och "hyvla" morot i tunna skivor. Blanda lök och morot med kinakålen. Låt dra minst 30 minuter före servering.

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer