Syltkakor

Klassiska syltkakor som alla gillar både stora och små. Tänk att servera hemgjorda syltkakor på fikat det slår det mesta. Hallonsylt är gott i kakorna, men även hjortronsylt. Kakorna är enkla att baka precis som småkakor ska vara.

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per kaka.
Energi338 KJ / 81 kCal
Fett4.7 g
Salt0.1 g
Kolhydrater9 g
Protein1 g
Kommentarer
6 stNog borde det vara bakpulver i en
Karin agneta
Kan man fylla de och sen frysa de. Eller dka man spara botten och locken tills de ska ätas och fylla de då, innan servering?
Li
32 små godingar fick jag med det här receptet. Toppenbra
Johanna
Bra recept men blir absolut inte 48 st, om de inte ska vara som en tumnagel i storlek. 🙂 Räkna med ca 25 st om ca 5 cm i diameter/26-28g per kaka.
Ulrika
Hej Ulrika! Nu har jag provbakat och jag fick ut 36 kakor. Man kan ju göra hur stora eller små man vill såklart men jag håller med om att 48 blir lite smått. :) Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Jag har bakat kakorna 3 gånger under våren 2024 och receptet blev lyckad varje gång. Eftersom en i familjen inte tål hallon ersatte vi sylten till jordgubbssylt och den passar perfekt som ersättning.
Gabriella
Jättebra
Annika