Syltade tomater

När tomatskörden är rik eller priset förmånligt är det läge att göra syltade tomater! Ett synnerligen smakfullt tillbehör till rimmad torsk eller som sötsyrligt inslag på buffén. Tomaterna får gotta sig i en ättikslag med dillfrön och blir godast av att stå till sig lite.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per liter
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi849 KJ / 203 kCal
Fett1 g
Salt0.04 g
Kolhydrater41 g
Protein4 g
Kommentarer
6 stPrecis som jag har gjort
Gunnar
Ett suveränt recept, jag använde basilika( färsk) i stället för dillfrö. Det blev också gott, passar till pastarätter.
Mats
Jag gjorde en burk med gröna tomater (alltså omogna) och oregano och basilika och en annan burk med gula tomater med basilika, vitlök och chili som smaksättning. Ska bli spännande att se hur det blir.
Maria
Har inte testat receptet, vill bara berätta att ni har stavat ingredienser fel. Ni har råkat skriva inaredienser.
Jonna
Bra grundrecept, men tyckte inte smaken av dillfrön var särskilt bra, så tar nog andra kryddor nästa gång.
Anna
Hur lång hållbarhet kan man räkna med?
Helen
Hej Helen! Den håller i minst en månad i kylen i en väl rengjord burk. Det är också viktigt att använda rena redskap när man tar tomater ur burken. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina
ICA-köket