Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kryddigt vin med honung

Bjud dina vänner på en festlig variation av glögg! Du värmer upp det röda vinet och låter det ta smak av många delikata och juliga kryddor som till exempel kanel, kryddnejlikor och söt honung.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 flaska portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm det röda vinet med honung, stjärnanis, kanelstänger, kryddnejlikor, färskskalad ingefära och skivorna av apelsin och clementin.
  2. Låt svalna. Låt dra övertäckt i kyl över natten. Värm vid servering.

Ingredienser

Portioner: 1 flaska
  • 1 flaska rött vin
  • 1 1/3 dl honung
  • 2 stjärnanis
  • 2 kanelstänger
  • 5 kryddnejlikor
  • 2 cm färsk skalad ingefära
  • skivor av 1 apelsin
  • skivor av 1 clementin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?