Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Syltade clementiner

Tilltalande syltade clementiner i en aromatisk lag av vatten, kanelstänger, socker, stjärnanis och saffran. Servera clementinerna med lättvispad grädde och toppa med riven mörk choklad. En efterätt som verkligen sjuder av julens alla smaker.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda socker, rå-/rörsocker och vatten i en kastrull tillsammans med kanelstänger, stjärnanis och saffran.
  2. Skala och skär ingefäran i skivor. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Lägg alltsammans i lagen och låt koka upp. Låt lagen svalna.
  3. Skala clementinerna och dela dem i klyftor. Lägg dem i en skål och häll på lagen, låt dra ca 8 timmar i kylen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg om lämpligt tillbehör serveras.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 dl socker
  • 1 dl rå-/ rörsocker
  • 8 dl vatten
  • 3 kanelstänger
  • 9 stjärnanis
  • 1 paket saffran (à 1/2 g)
  • 1 bit ingefära (à ca 3 cm)
  • 1 vaniljstång
  • 10 clementiner
Till servering
  • ev mörk choklad
  • ev lättvispad grädde
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB