Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Citrus och russinkompott med kokospannacotta

Läskande pannacotta med tropiska inslag! Tillsammans med citrus- och russinkompotten blir den en perfekt avslutning på en god middag! Passar även dig som är laktosintolerant och mjölkproteinallergisk!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
  2. Koka upp kokosmjölken med sockret. Dra av från plattan och låt stå några minuter.
  3. Ta upp gelatinbladet och smält det i den varma kokosmjölken.
  4. Häll upp i portionsglas. Ställ i kylen att stelna ca 10 timmar.
  5. Kompott: Koka upp vatten, socker, stjärnanis och russin.
  6. Skala frukterna med kniv och skär dem i hinnfria klyftor. Lägg klyftorna i en bunke och häll den varma lagen över. Låt kompotten kallna. Låt den gärna stå över natten.
  7. Servera kokospannacottan med citrus- och russinkompotten.

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos, mjölkprotein och sojaprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
Kokospannacotta
  • 2 1/2 gelatinblad
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 1/2 dl strösocker
Citrus- och russinkompott
  • 2 1/2 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 2 stjärnanis
  • 1 dl russin (sultan)
  • 1 citron
  • 2 apelsiner
  • 4 clementiner
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2612 kJ / 625 kCal