UNDER 45 MIN | Medel

Granatäppelglögg

Får det lov att vara en kopp med jul? Den här goda granatäppelglöggen görs på granatäpplen och citrus, och får sin juliga smak av stjärnanis, kanel och pomeransskal.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela och kärna ur granatäpplena.
  2. Pressa clementinerna och värm saften i en kastrull tillsammans med granatäpplekärnor, kryddor, socker och vatten. Låt sjuda 5-10 minuter.
  3. Låt svalna och häll upp i en flaska.

För alla

Glöggen är fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Näringsvärdet är beräknat på 1 dl glögg.

Ingredienser

Portioner: 6 dl
  • 2 granatäpplen eller frysta granatäpplekärnor (2 granatäpplen motsvarar 2 dl frysta granatäpplekärnor)
  • 1 kg clementiner eller apelsiner eller apelsinjuice (1 kg clementiner/apelsiner motsvarar 5 dl apelsinjuice)
  • 4 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 2 pomeransskal
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten

Näringsvärde
Per portion

Energi 532 kJ / 127 kCal