Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Granatäppelglögg

Får det lov att vara en kopp med jul? Den här goda granatäppelglöggen görs på granatäpplen och citrus, och får sin juliga smak av stjärnanis, kanel och pomeransskal.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela och kärna ur granatäpplena.
  2. Pressa clementinerna och värm saften i en kastrull tillsammans med granatäpplekärnor, kryddor, socker och vatten. Låt sjuda 5-10 minuter.
  3. Låt svalna och häll upp i en flaska.

För alla

Glöggen är fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Näringsvärdet är beräknat på 1 dl glögg.

Ingredienser

Portioner: 6 dl
  • 2 granatäpplen eller frysta granatäpplekärnor (2 granatäpplen motsvarar 2 dl frysta granatäpplekärnor)
  • 1 kg clementiner eller apelsiner eller apelsinjuice (1 kg clementiner/apelsiner motsvarar 5 dl apelsinjuice)
  • 4 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 2 pomeransskal
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 532 kJ / 127 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept