Rhum baba med saffran och clementin
Ett sött, muffinsliknande bakverk smaksatt med saffran, rom och clementiner. En julig variant av det klassiska franska bakverket baba au rhum som är en romkaka. Denna kaka behöver lite extra kärlek och tålamod, men är väl värd det!
Ingredienser
12 st
Deg
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 motsvarar ca 150 g)
2 tsk färsk jäst (2 tsk motsvarar ca 10 g)
1 dl mjölk
2 ägg
smör till formen
rivet skal 2 clementiner
75 g rumstempererat smör
1 krm salt
1 msk strösocker
1/2 g saffran
Sockerlag
2 dl vatten
2 dl strösocker
2 stjärnanis
2 kanelstänger
1 dl gula russin
3 msk mörk rom
saft från 2 clementiner
Till servering
4 clementiner
sockerlag
3 dl vispgrädde
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, smör och vispgrädde.
Näringsvärdet är beräknat per styck.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1313 KJ / 313 kCal
Fett18 g
Salt0.19 g
Kolhydrater35 g
Protein4 g
Kommentarer