Rhum baba med saffran och clementin

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Rhum baba med saffran och clementin

Ett sött, muffinsliknande bakverk smaksatt med saffran, rom och clementiner. En julig variant av det klassiska franska bakverket baba au rhum som är en romkaka. Denna kaka behöver lite extra kärlek och tålamod, men är väl värd det!

Rhum baba med saffran och clementin

Ingredienser

12 st

Deg

2 1/2 dl  vetemjöl (2 1/2 motsvarar ca 150 g)
2 tsk  färsk jäst (2 tsk motsvarar ca 10 g)
1 dl  mjölk
2   ägg
smör till formen
rivet skal 2   clementiner
75 g  rumstempererat smör
1 krm  salt
1 msk  strösocker
1/2 g  saffran

Sockerlag

2 dl  vatten
2 dl  strösocker
2   stjärnanis
2   kanelstänger
1 dl  gula russin
3 msk  mörk rom
saft från 2   clementiner

Till servering

4   clementiner
sockerlag
3 dl  vispgrädde

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, smör och vispgrädde.

Näringsvärdet är beräknat per styck.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1313 KJ / 313 kCal
Fett18 g
Salt0.19 g
Kolhydrater35 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Clementinpannacotta
Betyg 4.4 av 5.
63 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Eggnog
Betyg 3.4 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Alkoholfri julbål med ginger ale
Betyg 4.8 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lingoncaipirinha
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Mojito
Betyg 3.8 av 5.
141 personer har röstat
Under 15 min att tillaga