Rhum baba med saffran och clementin

0
0
Rhum baba med saffran och clementin

Ett sött, muffinsliknande bakverk smaksatt med saffran, rom och clementiner. En julig variant av det klassiska franska bakverket baba au rhum som är en romkaka. Denna kaka behöver lite extra kärlek och tålamod, men är väl värd det!

Skriv ut
Rhum baba med saffran och clementin

Ingredienser

12 st

Deg

2 1/2 dl
vetemjöl (2 1/2 motsvarar ca 150 g)
2 tsk
färsk jäst (2 tsk motsvarar ca 10 g)
1 dl
mjölk
2
ägg
-
smör till formen
rivet skal 2
clementiner
75 g
rumstempererat smör
1 krm
salt
1 msk
strösocker
1/2 g
saffran

Sockerlag

2 dl
vatten
2 dl
strösocker
2
stjärnanis
2
kanelstänger
1 dl
gula russin
3 msk
mörk rom
saft från 2
clementiner

Till servering

4
clementiner
-
sockerlag
3 dl
vispgrädde

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, smör och vispgrädde.

Näringsvärdet är beräknat per styck.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1313 KJ / 313 kCal
Fett 18 g
Salt 0.19 g
Kolhydrater 35 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept