Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Syltad ingefära

Här är ett recept på hemmagjord syltad ingefära. Det du behöver är färsk ingefära, socker, sirap, kryddnejlika, kanel, salt och vatten. Syltad ingefära är ett mycket gott tillbehör till bakverk, glass och efterrätter.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär ingefäran i bitar. Lägg dem i en kastrull, häll över vatten så att det täcker. Tillsätt 1 tsk salt/liter vatten.
    Koka under lock i ca 2 timmar, tills ingefäran är mjuk. Låt rinna av i sil.
  2. Koka upp alla ingredienser till lagen. Lägg i ingefäran och koka i ca 40 minuter.
  3. Häll upp på rena burkar och tillslut när det kallnat. Kan förvaras i kyl flera månader.

Ingredienser

Portioner: 1 l
  • 500 g färsk ingefära
  • vatten
  • 1 tsk salt (1 tsk salt /liter vatten)
Lag
  • 3 dl strösocker
  • 1 1/4 dl vatten
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 kryddnejlikor
  • 1 bit hel kanel
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?