Sydfransk kycklinggryta
Bjud på en smak av södra Frankrike med denna saftiga kycklinggryta! Sin karaktäristiska, mumsiga smak får grytan av bland annat dragon och timjan som får koka in. Bjud på din sydfranska, tilltalande gryta med ris.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011
Ingredienser
4 portioner
400 g kycklingfilé
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 zucchini
3 msk olivolja
1 hönsbuljongtärning
1 tsk dragon
1 tsk timjan
500 g krossade tomater
1 dl syltlök
1/2 tsk socker
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 msk hackad persilja
Till servering
ris
oliver
rostade pumpakärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2021 KJ / 483 kCal
Fett11.8 g
Kolhydrater60.6 g
Protein30.9 g
Kommentarer
Lätt recept som räcker till många! Perfekt bjudrätt som går att modellera efter tycke och smak. Har gjort med både potatis och ris och tycker det fungerar precis lika bra med båda! Jättesmarrigt.
Linnéa
2023-02-18En receptfavorit men jag ökar syltlök och örter och skippar sockret. Gott som pastasås!
Giovanna
2022-06-10Grymt goyt. Jag tog hela körsbärstomater istället för krossade och serverade med potatis. Smakar franskt
Staffan
2022-02-26