Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sydfransk kycklinggryta

Bjud på en smak av södra Frankrike med denna saftiga kycklinggryta! Sin karaktäristiska, mumsiga smak får grytan av bland annat dragon och timjan som får koka in. Bjud på din sydfranska, tilltalande gryta med ris.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingfilén i ca 2 cm stora bitar. Skala och skär de gula lökarna i strimlor och vitlöksklyftorna i tunna skivor. Skär zucchinin i 1 cm stora bitar.
  2. Stek kycklingen runt om i olivoljan i en gryta ca 1 minut. Lägg i lök, vitlök och zucchini, stek ytterligare ca 3 minuter. Rör då och då. Smula ner buljongtärningen och tillsätt dragon och timjan. Rör ner tomaterna och låt koka ca 5 minuter under lock.
  3. Tillsätt syltlöken i grytan. Krydda med socker, salt och peppar.
  4. Strö över hackad persilja.
  5. Till servering: Servera med kokt ris.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Tips

Topping: Oliver, rostade pumpakärnor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g kycklingfilé
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 zucchini
  • 3 msk olivolja
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk timjan
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl syltlök
  • 1/2 tsk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk hackad persilja
Till servering
  • ris
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2021 kJ / 483 kCal