Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Biff- och hoisinwok

En smakrik och färgglad wok med biff och grönsaker som bas. Tillsätt chilisås, hoisinsås, lök och ingefära till grytan för festliga smaker. Biffwoken serveras tillsammans med ris eller nudlar.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek köttet i olja i en het wokpanna eller stekpanna. Salta och peppra. Lägg över köttet i en gryta.
  2. Stek grönsakerna i olja. Lägg över i grytan.
  3. Skala, halvera och skär löken i skivor. Stek löken i olja i wokpannan.
  4. Tillsätt lök, hoisinsås, chilisås och ingefära till grytan. Låt woken koka i någon minut så att allt blir varmt. Smaka ev av med mer salt. Strö på lite sesamfrön vid serveringen. Servera woken med kokt ris eller nudlar.

För alla

Läs noggrannt innehållsförteckningen på såserna. Rätten innehåller gluten och ägg men är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: gluten kan förekomma i hoisinsås, men den kan ersättas med tex japansk sojasås. Servera med ris eller glasnudlar.
Gör äggfri: servera med ris eller nudlar utan ägg.

Tips

Stek köttet i omgångar så att det får fin stekyta. Diska ev ur pannan emellan. Om man har för mycket kött i pannan kyls den ner och köttet blir mer "kokt" än stekt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g strimlat kött av innanlår, t ex lövbiff
  • 500 g wokgrönsaker frysta eller färska i påse
  • 1 gul lök
  • 1 1/2 dl hoisinsås
  • 1 1/2 dl chilisås eller ketchup
  • 2 tsk färskriven ingefära
  • sesamfrön
  • olja till stekning
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2270 kJ / 540 kCal
Fett: 9 g
Läs mer om näringsvärden