Biff- och hoisinwok

Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
1
Biff- och hoisinwok

En smakrik och färgglad wok med biff och grönsaker som bas. Tillsätt chilisås, hoisinsås, lök och ingefära till grytan för festliga smaker. Biffwoken serveras tillsammans med ris eller nudlar.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2007

Biff- och hoisinwok

Ingredienser

4 portioner
500 g  strimlat kött av innanlår, t ex lövbiff
500 g  wokgrönsaker frysta eller färska i påse
1   gul lök
1 1/2 dl  hoisinsås
1 1/2 dl  chilisås eller ketchup
2 tsk  färskriven ingefära
sesamfrön
olja till stekning
salt och peppar

För alla

Läs noggrannt innehållsförteckningen på såserna. Rätten innehåller gluten och ägg men är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: gluten kan förekomma i hoisinsås, men den kan ersättas med tex japansk sojasås. Servera med ris eller glasnudlar.
Gör äggfri: servera med ris eller nudlar utan ägg.

Gör så här

Tips

Stek köttet i omgångar så att det får fin stekyta. Diska ev ur pannan emellan. Om man har för mycket kött i pannan kyls den ner och köttet blir mer "kokt" än stekt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat

Kommentar

Jag bytade till strimlad kyklingfile´ istället. Det blev jättegott!

Anna

2007-03-17

Näringsvärde per portion

Energi2270 KJ / 540 kCal
Fett9 g

Testa liknande recept

Hoisinwokad korv
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskfilé med nudlar och wokgrönsaker
Betyg 4 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Wokade sataygrönsaker
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad zucchini med hoisinsås och sesamfrö
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pastawok
Betyg 1.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ingefärsgrillade kycklinglår
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga