Fläskwok med bambuskott och ris
Det här är kinesisk snabbmat som är enkelt att göra. Kött och grönsaker får smak av sweet chili och soja och serveras med ris. Resultatet blir en söt köttwok som passar hela familjen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2012
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 grön paprika
1 rödlök
220 g bambuskott
ca 600 g strimlat griskött
1 msk olja
salt
peppar
ca 3/4 dl sweet chilisås
2 msk japansk soja
Till servering
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1946 KJ / 464 kCal
Fett7.2 g
Kolhydrater58.2 g
Protein39.4 g
Kommentarer
Lättlagat och mycket uppskattat av familjen! Jag tog lite mer soja och använde kyckling i stället. Nästa gång ska jag prova att tillsätta ananas. För det blir verkligen en nästa gång!
Annika
2016-01-21Mycket så gott!! Tillsatte dock liiiite vatten för att få det lite mildare och för att få lite sås. :o)
Carina
2012-09-04