Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fläskwok med bambuskott och ris

Det här är kinesisk snabbmat som är enkelt att göra. Kött och grönsaker får smak av sweet chili och soja och serveras med ris. Resultatet blir en söt köttwok som passar hela familjen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka ris eller annat gryn enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Kärna ur och strimla paprikan och skala och skiva löken. Låt bambuskotten rinna av.
  3. Stek köttet i oljan på hög värme tills det får fin färg. Salta och peppra. Vänd ner paprika och lök. Fräs någon minut och tillsätt bambuskott, sweet chili (smaka av till önskad styrka) och soja. Smaka av med salt och peppar.
  4. Till servering: Servera woken med riset och gärna sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på sweet chilisåsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 grön paprika
  • 1 rödlök
  • 220 g bambuskott
  • ca 600 g strimlat griskött
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • ca 3/4 dl sweet chilisås
  • 2 msk japansk soja
Till servering
  • sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1946 kJ / 464 kCal