Fläskwok med bambuskott och ris

Betyg 3.7 av 5.
26 personer har röstat
2
Fläskwok med bambuskott och ris

Det här är kinesisk snabbmat som är enkelt att göra. Kött och grönsaker får smak av sweet chili och soja och serveras med ris. Resultatet blir en söt köttwok som passar hela familjen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2012

Fläskwok med bambuskott och ris

Ingredienser

4 portioner
4   port ris eller annat gryn
1   grön paprika
1   rödlök
220 g  bambuskott
ca 600 g  strimlat griskött
1 msk  olja
salt och peppar
ca 3/4 dl  sweet chilisås
2 msk  japansk soja

Till servering

sallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på sweet chilisåsen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Lättlagat och mycket uppskattat av familjen! Jag tog lite mer soja och använde kyckling i stället. Nästa gång ska jag prova att tillsätta ananas. För det blir verkligen en nästa gång!

Annika

2016-01-21

Mycket så gott!! Tillsatte dock liiiite vatten för att få det lite mildare och för att få lite sås. :o)

Carina

2012-09-04

Näringsvärde per portion

Energi1946 KJ / 464 kCal
Fett7.2 g
Kolhydrater58.2 g
Protein39.4 g

Testa liknande recept

Kyckling med jordnötter och sweet chili
Betyg 3.4 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nudlar med strimlat fläskkött och teriyaki
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kotlett med teriyakigrönsaker
Betyg 3.9 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sweet chililax med fried rice
Betyg 3.4 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grön riswok
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskwok med paprika, bambuskott och ris
Betyg 3.6 av 5.
44 personer har röstat
Under 30 min att tillaga