Fläskwok med paprika, bambuskott och ris

42
2
Fläskwok med paprika, bambuskott och ris

Fläskwok med bambuskott och ris är ett strålande exempel på god kinesisk snabbmat som är enkel att göra. Kött och grönsaker som paprika och purjolök får fin smak av sweet chili och soja. Serveras med nykokt ris. Resultatet blir en söt och smakrik köttwok som passar hela familjen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2013

Fläskwok med paprika, bambuskott och ris

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 grön paprika
1/2 purjolök
1 förpackning bambuskott (à 227 g)
ca 550 g strimlad skinka
1 msk olja
salt och peppar
1 dl sweet chilisås
2 msk japansk soja
1/2 dl vatten

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

42

Kommentarer

Erik

2022-03-30

Nog bara du som är känslig för sweet chili är det enda ”starka” i rätten

Johanna

2022-01-31

Jag älskar stark mat, men denna rätt var alldeles för stark. Bra smak, men det starka tog över hela rätten. Får tänka på att minska på sweet chilin nästa gång..

Näringsvärde per portion

Energi 1967 KJ / 470 kCal
Fett 10.7 g
Kolhydrater 59.7 g
Protein 31.5 g
Läs mer om näringsvärden