Fläskwok med paprika, bambuskott och ris
Fläskwok med bambuskott och ris är ett strålande exempel på god kinesisk snabbmat som är enkel att göra. Kött och grönsaker som paprika och purjolök får fin smak av sweet chili och soja. Serveras med nykokt ris. Resultatet blir en söt och smakrik köttwok som passar hela familjen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2013
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 grön paprika
1/2 purjolök
1 förpackning bambuskott (à 227 g)
ca 550 g strimlad skinka
1 msk olja
salt
peppar
1 dl sweet chilisås
2 msk japansk soja
1/2 dl vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1967 KJ / 470 kCal
Fett10.7 g
Kolhydrater59.7 g
Protein31.5 g
Kommentarer
Nog bara du som är känslig för sweet chili är det enda ”starka” i rätten
Erik
2022-03-30Jag älskar stark mat, men denna rätt var alldeles för stark. Bra smak, men det starka tog över hela rätten. Får tänka på att minska på sweet chilin nästa gång..
Johanna
2022-01-31