Sweet chilistekt lax med ris

Är lax din favoritfisk? Då är det din lyckodag! Ikväll serveras sweet chilistekt lax tillsammans med ris. Ta fram lax och sojabönor för att tina och koka upp ris. Koka därefter upp créme fraiche och tillsätt soja och sojabönor, låt koka upp till en mumsig bönsås. Sist men inte minst ska laxen stekas och kryddas med sweet chili – sedan är det dags att äta!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2019

Ingredienser
4 portioner
4 port ris
2 dl lätt crème fraiche
1 msk japansk soja
250 g sojabönor
salt
peppar
4 port laxfilé (à 125 g)
1/2 msk olja
2 msk sweet chili
Gör så här
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2855 KJ / 682 kCal
Fett32 g
Salt3.8 g
Kolhydrater54 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer