Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ingers chililax

Omtyckt varmrätt med heta toner av chili. Ingers chililax passar utmärkt till både fest och vardag! En röra av crème fraiche, chili, paprika, fetaost och sweet chilisås fördelas över laxen. Rätten passar till både potatis och ris.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg laxfiléer i en smord ugnssäker form.
  3. Blanda lättcrème fraiche med paprika och chili, finhackad paprika, smulad fetaost och sweet chilisås i en bunke. Fördela röran över fisken.
  4. Tillaga mitt i ugnen i 15-20 minuter. Servera med potatis eller ris.

För alla

Kontrollera innehållsförteckningen på sweet chilisåsen noga, i övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut fetaost mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 laxfiléer (à ca 140 g)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • paprika
  • chili
  • 1 finhackad paprika (röd eller gul)
  • 100 g smulad fetaost
  • 3 msk sweet chilisås
Till servering
  • potatis eller ris
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?