Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN |

Chicken oriental

Chicken oriental är en rätt som är lätt att tillaga och som de flesta i familjen brukar uppskatta. Purjolöken fräses, läggs åt sidan och gör plats åt kycklingen som steks på hög värme i stekpanna. Vänd ned crème fraiche, sweet chili och vatten, toppa med persilja för en fin smak och servera med couscous.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa och skiva purjolöken. Skär kycklingen i bitar.
  3. Stek purjolöken i lite av oljan i en stekpanna. Lägg upp på ett fat.
  4. Stek kycklingen i resten av oljan i stekpannan några minuter på hög värme.
  5. Krydda med spiskummin, salt och peppar. Vänd ner purjolöken. Rör i crème fraiche, sweet chili, vatten och persilja och låt det bli varmt.
  6. Servera kycklingen med couscous och lite extra sweet chilisås.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port couscous eller annat gryn
  • 1/2 purjolök
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk spiskummin
  • salt och peppar
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2338 kJ / 558 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept