Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Sweet chilikyckling med blomkålsyoghurt

Sweet chilikyckling i gott sällskap av mynta och curry. Smakerna lyfter och kompletterar varandra perfekt. Med den fräscha blomkålsyoghurten och en sked fluffigt ris blir detta lätt en ny favorit.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blomkålsyoghurt: Skala och riv vitlöksklyftan. Hacka myntan. Häll kikärtorna i ett durkslag, skölj dem med kallt vatten och låt rinna av.
  2. Blanda vitlök, mynta, kikärtor, blomkålsris och curry med yoghurt. Smaksätt med några droppar limesaft, salt och peppar.
  3. Kyckling: Stek kycklingen i omgångar i oljan, 3-5 minuter och salta.
  4. Till servering: Servera kycklingen med blomkålsyoghurt, ris och sallad.

För alla

Kontrollera innehållet i kycklingen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurten till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Blomkålsyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka mynta
  • 1 förp, kokta kikärter (à 400 g)
  • 250 g blomkålsris
  • 2 tsk curry
  • 3 dl turkisk yoghurt (10 %)
  • 1/2 lime
  • salt
  • svartpeppar
Kyckling
  • 600 g strimlade kycklinglår med sweet chili
  • 2 msk olja
Till servering
  • basmatiris
  • sallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2647 kJ / 631 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept