Sweet chiliglacerade laxspett med limeaioli

Sweet chiliglacerade laxspett med gurka och sesamstekt hjärtsallad är en fräsch och somrig bjudrätt. Serveras med limeaioli och ris!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2025

Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Limeaioli
1 vitlöksklyfta
2 dl majonnäs
1 lime (skal och juice)
salt
svartpeppar
1 förp frysta laxfilébitar (à 560 g)
4 snackgurkor
4 träspett
1 msk rapsolja
1/2 dl sweet chilisås
2 hjärtsalladshuvuden
2 msk sesamolja
1 msk japansk soja
2 msk rostade vita sesamfrön
Gör så här
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4125 KJ / 986 kCal
Fett67 g
Salt7.1 g
Kolhydrater59 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
1 stMycket gott! Men lite krångligt med spetten, många av laxbitarna gick sönder och föll av... Nästa gång steker jag laxen och gurkan utan att trä upp dem på spett. Jag fick inte tag på snackgurka, utan testade både vanlig gurka som jag kärnade ur och bitar av squash. Båda blev bra. Den stekta salladen med sesamsmak passade jättebra till! Jag serverade med kornris, gott.
Anette