Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Raw couscous

Blomkålscouscous får du enkelt genom att riva ett blomkålshuvud; ett grönt och knaprigt alternativ till vanlig couscous eller ris. Tillsammans med krispiga rädisor, söta tomater och örtig koriander blir det en fräsch sallad till både kött och vegetariskt.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv blomkålen fint, eller använd färdigrivet blomkålsris.
  2. Skala, dela och finhacka löken. Skär tomaterna i tärningarna. Skiva rädisorna tunt.
  3. Blanda blomkålsris, rödlök, tomater, rädisor, citronjuice och olja. Krydda med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g blomkål (eller färdigt blomkålsris)
  • 1 rödlök
  • 3 tomater
  • 100 g rädisor
  • 1 dl hackad koriander
  • färskpressad juice från 1/2 citron
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 496 kJ / 118 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept