Svenska boquerones | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Svenska boquerones

Dessa boquerones, eller inlagda strömmingsfiléer, passar bra in på midsommarbordet. Strömmingarna är smaksatta med citron, vitlök och persilja. Tänk på att börja förbereda i god tid då inläggningen tar några timmar.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dra av skinnet på strömmingsfiléerna.
  2. Lag: Rör ihop ättiksprit, salt, socker och vatten i en bunke. Rör tills sockret lösts upp.
  3. Låt strömmingen ligga i lagen ca 8 timmar eller över natten. Rör gärna om några gånger under tiden.
  4. Häll av strömmingen och låt den rinna av väl.
  5. Marinad: Blanda olja och citronjuice i en bunke. Pressa i vitlöken. Krydda med salt och peppar. Lägg i strömmingen och se till att marinaden täcker. Täck med plastfolie och ställ ca 1 timme i kylen.
  6. Lägg upp på ett fat. Strö över hackad persilja. Servera med eller på skivad baguette, hårt bröd, i en sallad eller som en bufférätt. Håller flera dagar i kylskåp.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 500 g strömmingsfiléer
Lag
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 msk salt
  • 1/2 dl socker
  • 5 dl vatten
Marinad
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • hackad bladpersilja till garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1017 kJ / 243 kCal