Svenska boquerones

Betyg 3.3 av 5.
27 personer har röstat
0
Svenska boquerones

Dessa boquerones, eller inlagda strömmingsfiléer, passar bra in på midsommarbordet. Strömmingarna är smaksatta med citron, vitlök och persilja. Tänk på att börja förbereda i god tid då inläggningen tar några timmar.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011

Svenska boquerones

Ingredienser

6 portioner
500 g  strömmingsfiléer

Lag

1 dl  ättiksprit (12 %)
1 msk  salt
1/2 dl  socker
5 dl  vatten

Marinad

1 dl  olivolja
2 msk  färskpressad citronjuice
4   vitlöksklyftor
1 tsk  salt
2 krm  nymalen svartpeppar
hackad bladpersilja till garnering

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
27 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1017 KJ / 243 kCal
Fett18 g
Salt0.72 g
Kolhydrater6 g
Protein15 g

Testa liknande recept

Strömming i vitlöksvinäger (Boquerones en vinagre)
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ättiksströmming
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Strömmingslåda à la Jacob
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Klargravad strömming
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grundrecept inlagd/gravad strömming
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravad sötsur strömming
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga