Svenska boquerones
Dessa boquerones, eller inlagda strömmingsfiléer, passar bra in på midsommarbordet. Strömmingarna är smaksatta med citron, vitlök och persilja. Tänk på att börja förbereda i god tid då inläggningen tar några timmar.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011
Ingredienser
6 portioner
500 g strömmingsfiléer
Lag
1 dl ättiksprit (12 %)
1 msk salt
1/2 dl socker
5 dl vatten
Marinad
1 dl olivolja
2 msk färskpressad citronjuice
4 vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
hackad bladpersilja till garnering
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1017 KJ / 243 kCal
Fett18 g
Salt0.72 g
Kolhydrater6 g
Protein15 g
Kommentarer