Inlagd strömming från Hälsingland

23
1
Inlagd strömming från Hälsingland

Läcker och otroligt smaskig sillrätt, lika fin till julbordet som till mörka höstkvällar. Strömmingsfiléerna steker du i smör för extra smak och varvar sedan i lagen. Servera när sillen kylts ner med rykande het potatis.

Inlagd strömming från Hälsingland

Ingredienser

8 portioner
1 kg strömmingsfilé (1 kg filé eller 1,5 kg hel strömming)
1 dl hackad gräslök
1 dl grovt rågmjöl
2 tsk salt
1 krm peppar
2 msk margarin till stekning

Lag

3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättiksprit (12%)
1 tsk salt
10 vitpepparkorn
1 rödlök
1 dl hackad dill

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentar

Jan-olof

2006-04-21

Tag även grovmalen Gotlandssenap i mellan filerna då blir den saftig och jättegod Byt ut gräslöken mot persilja