Inlagd strömming från Hälsingland

Betyg 4 av 5.
25 personer har röstat
1
Inlagd strömming från Hälsingland

Läcker och otroligt smaskig sillrätt, lika fin till julbordet som till mörka höstkvällar. Strömmingsfiléerna steker du i smör för extra smak och varvar sedan i lagen. Servera när sillen kylts ner med rykande het potatis.

Inlagd strömming från Hälsingland

Ingredienser

8 portioner
1 kg  strömmingsfilé (1 kg filé eller 1,5 kg hel strömming)
1 dl  hackad gräslök
1 dl  grovt rågmjöl
2 tsk  salt
1 krm  peppar
2 msk  margarin till stekning

Lag

3 dl  vatten
2 dl  socker
1 dl  ättiksprit (12%)
1 tsk  salt
10   vitpepparkorn
1   rödlök
1 dl  hackad dill

Till servering

knäckebröd

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt margarin.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
25 personer har röstat

Kommentar

Tag även grovmalen Gotlandssenap i mellan filerna då blir den saftig och jättegod Byt ut gräslöken mot persilja

Jan-olof

2006-04-21

Näringsvärde per portion

Energi811 KJ / 193 kCal
Fett8 g
Salt2 g
Kolhydrater6 g
Protein23 g

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Stekt inlagd strömming
Betyg 4.7 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smörrebröd med strömming och rödbetor
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dillstekt strömming med inlagd fänkål
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ostfylld strömming med rödbetor
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Senapsstekt strömming med dillig gurksallad
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga