Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Krämig sherryströmming

Ny favorit på julbordet? Överraska med lyxig och krämig sherryströmming. Rätten är ett utsökt tillbehör med inslag av både heta och lena toner. Den krämiga såsen med sherry är mycket läcker.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lag: Blanda ättika, vatten och salt.
  2. Dra skinnet av strömmingen - lossa filén från skinnet vid huvudänden och dra. Lägg filéerna i lagen. Låt stå i kylen över natten.
  3. Sås: Blanda majonnäs, gräddfil, chilisås, kajennpeppar och sherry. Smaka av med salt och svartpeppar. Häll strömmingen i ett durkslag. Låt rinna av väl. Vänd ner strömmingen i såsen. Låt gärna stå ett dygn i kylen före servering.
  4. Garnera med plockade dillvippor och ev lite grovkrossad peppar.

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkfri: använd äkta majonnäs och byt gräddfilen mot mjölkfri crème fraiche, Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller crème fraiche smaksatt med lite fransk senap.

Ingredienser

Portioner: 10
  • ca 550 g strömmingsfiléer med skinn
  • 3 dillstjälkar till garnering
Lag
  • 1 1/2 dl ättiksprit (12%)
  • 3 dl vatten
  • 1 1/2 tsk salt
Sås
  • 3 msk majonnäs
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 3 msk chilisås (ev ketchuptyp)
  • 1 krm kajennpeppar
  • 3 msk torr sherry
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?